Main menu

header

de Elena Şerban

Fistic, arahide, alune de pădure, migdale. Toate aceste „seminţe” sunt puse pe masa de Crăciun pe post de gustare între felurile de mâncare. Cu toate acestea, poate le veţi mânca mai cu plăcere dacă veţi afla că fisticul, spre exemplu, este foarte sănătos. Mai mult, el vă poate ajuta să preveniţi riscul îmbolnăvirilor de cancer pulmonar sau de alte tumori.

Reduce nivelul colesterolului
Fisticul, recunoscut pentru gustul său bun, este de asemenea şi un aliment bogat în substanţe antioxidante utile şi pentru controlarea nivelului de colesterol. Un studiu condus de o echipă de cercetători de la Universitatea Women din Texas afirmă că, datorită unui conţinut mare de gamma-tocoferol (vitamina E), fisticul previne îmbolnăvirea de anumite forme de cancer.
„Vitamina E oferă un grad de protecţie împotriva câtorva forme de cancer. Însă gamma-tocoferol, o formă de vitamina E, poate reduce riscul de cancer pulmonar”, a declarat Ladia M. Hernandez, autoarea studiului.

Util şi pentru prostată
„O dietă bogată în fistic ar putea ajuta la reducerea riscului de alte tipuri de cancer în ţările în curs de dezvoltare. Studiile epidemiologice sugerează faptul că gamma-tocoferolul oferă protecţie împotriva cancerului de prostată. Alte alimente care sunt o sursă bogată de gamma-tocoferol sunt fructele cu coaja lemnoasă, cum ar fi arahidele, nucile de Pecan, nucile, boabele de soia şi uleiul de porumb”, a adăugat Hernandez.