Main menu

header

de Anda Postolache

În tratamentul diabetului zaharat, medicul specialist poate aprecia dacă este necesară o cură de decoct sau de fiertură de teci de fasole, ştiut fiind faptul că acestea conţin principii active, ce au rolul de a reduce glicemia.

Reţete hipoglicemiante
1. Decoctul de teci de fasole se prepară în felul următor: 20 g de teci de fasole se pun la fiert cu un litru de apă într-un vas emailat. După ce fierb 30 de minute, la foc domol, se strecoară şi se bea lichidul obţinut (câte o lingură de patru-cinci ori pe zi).

2. Pentru realizarea unui alt remediu cu efecte sigure se face un amestec din zece grame din fiecare plantă: teci de fasole, seminţe de in, paie de ovăz, frunze de dafin. Se mărunţesc şi se amestecă plantele, se pun trei linguri din amestec  într-un vas emailat peste care se toarnă trei pahare cu apă. Se fierbe totul zece minute la foc mic, se strecoară şi se bea câte un pahar de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.

3. Altă reţetă recomandată de specialişti constă în fierberea a 40 g de teci de fasole în 250 ml de apă timp de trei ore la foc mic. Se strecoară după ce s-a răcit. Cantitatea rezultată se împarte în trei porţii egale, ce se consumă pe parcursul unei zile întregi, cu înghiţituri mici. Cura durează de la patru la opt săptămâni, cu consultarea medicului.

Remedii recomandate de profesorul Ovidiu Bojor

Profesorul Ovidiu Bojor recomandă ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat următorul decoct: se mărunţesc tecile de fasole, se ia o lingură din produsul rezultat şi se pune în 250 ml de apă rece. Se fierbe totul 20 de minute la foc domol şi se strecoară. Se beau trei astfel de căni pe zi. Tot profesorul Bojor recomandă o extracţie dublă: patru linguri cu plantă se lasă la macerat peste noapte într-un litru de apă rece, apoi se fierbe până scade lichidul la jumătate. Se bea pe parcursul întregii zile.