Main menu

header

de Elena Şerban

Crampele musculare, dereglările digestive sau migrenele pot fi îndepărtate cu uşurinţă folosind uleiurile esenţiale (numai extern). Acestea se pot prepara fie la domiciliu, fie se achiziţionează din comerţ.

Eucaliptul combate răceala
Eucaliptul ajută persoanele cu probleme respiratorii, răceală, viroze, nas înfundat sau astm. În acest sens, trebuie să inhaleze de câteva ori pe zi aburii de deasupra unui vas cu apă în care s-au adăugat câteva picături din acest ulei. De asemenea, pentru a stimula sistemul imunitar şi a calma problemele muşchilor prea solicitaţi, faceţi masaj cu ulei de eucalipt!

Muşcata, bun tonic general
Uleiul obţinut din această floare ce se găseşte la toate ferestrele are marele avantaj de a ajuta la redarea echilibrului hormonal. Mai e folosit şi pentru îngrijirea tenului, dar este şi un bun tonic general.

Levănţica, proprietăţi antiseptice
Uleiul de levănţică are şi proprietăţi antiseptice, astfel că este folosit ca tratament pentru răni, arsuri sau zgârieturi. De asemenea, acesta are efecte benefice asupra celulitei şi retenţiei de apă, conferind pielii mai multă elasticitate.

Ylang ylang înlătură depresiile
Ylang ylang ajută la ameliorarea crampelor şi a durerilor musculare. Acest ulei esenţial are şi rolul de a înlătura depresiile. Astfel, în cazul unei stări depresive accentuată pregătiţi o baie fierbinte în care adăugaţi câteva picături din produs. Vă veţi simţi excelent după o baie astfel aromatizată.

Arborele de ceai, antibiotic natural
Uleiul de lămâie ajută la îndepărtarea stresului şi poate fi folosit ca un odorizant natural. Şedinţele de aromaterapie cu ulei de frunze de salvie vă ajută să dormiţi şi, mai ales, calmează orice durere de muşchi. Despre uleiul din arbore de ceai se spune că este un adevărat antibiotic natural, el îmbunătăţind sistemul imunitar.

Rozmarinul, preferatul sportivilor
Uleiul de rozmarin este un excelent stimulent mental şi digestiv. Acesta ajută la întărirea organismului şi poate fi folosit cu succes de sportivi, pentru îndepărtarea tensiunilor musculare. Prin acţiunea sa asupra organismului ajută la eliminarea retenţiei de lichide şi la ameliorarea celulitei.

Anasonul ajută sistemul digestiv
Acest tip de ulei se utilizează şi pentru obţinerea lichiorului grecesc UZO. Efectele sale benefice se simt asupra sistemului digestiv şi asupra hormonilor. Acesta are proprietăţi diuretice, ajutând la eliminarea kilogramelor în plus şi a celulitei.

Portocalele îmbunătăţesc circulaţia
Conţinutul de vitamina C din uleiul de portocale are un efect extraordinar asupra pielii şi eliminării celulitei. Acesta îmbunătăţeşte circulaţia şi ajută la eliminarea toxinelor, redând elasticitatea pielii.

Uleiul din seminţe de morcov previne îmbătrânirea
Uleiul obţinut din seminţele de morcov, nu din legumă, conţine numeroase substanţe benefice organismului: vitamina B, oligoelemente şi vitamina C. Acesta are efecte emoliente şi cicatrizante, fiind eficient şi în cazul vergeturilor, nu doar al celulitei. Acesta provoacă dilatarea porilor şi eliminarea toxinelor, accelerând în acelaşi timp procesul de multiplicare celulară epitelială, prevenind în acelaşi timp îmbătrânirea pielii.

Menta, antidotul durerilor de cap
Menta tratează migrenele, crampele musculare, dereglările digestiei şi balonările. De asemenea, luptă împotriva acneei şi catifelează pielea aspră şi uscată. Este perfectă pentru degerături şi pentru a ridica temperatura corporală pe timp de ger sau a scăpa de febră. Tot ce trebuie să faceţi pentru a vă bucura de beneficiile acestui preparat este să tamponaţi uşor zona cu probleme cu acest ulei.

Muşeţelul, inamicul celulitei
Muşeţelul este folosit pentru tratarea oricăror răni, „de vină” fiind efectul său antiinflamator şi antibacterian. Cunoscut datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, muşeţelul este un inamic de temut al celulitei.

Important!

Există anumite uleiuri ce pot provoca alergii prin conţinutul lor concentrat. Aşadar este ideal să le dizolvaţi în apă sau în ulei de corp fără aromă. De aceea, dacă ştiţi că sunteţi alergici la anumite produse cosmetice sau plante, încercaţi orice ulei pe mână mai întâi!