Main menu

header

de Anda Postolache

Acest ulei cu efecte miraculoase se extrage din arborele australian Melaleuca alternifolia. Vechii locuitori ai Australiei îl foloseau pentru a-şi vindeca rănile şi arsurile. Şi acum uleiul este apreciat de fitoterapeuţi tocmai datorită proprietăţilor antiseptice şi antifungice.

Împiedică dezvoltarea microorganismelor
Uleiul este folosit atât în tratarea infecţiilor vaginale, cât şi în vindecarea arsurilor, a plăgilor rămase în urma operaţiilor şi în tratamentele stomatologice. Acesta împiedică dezvoltarea microorganismelor, fapt ce duce la reducerea riscului de infecţii, ajungând astfel să fie introdus în trusele de prim-ajutor ale armatei australiene.

Vindecă rapid ciuperca piciorului
Uleiul din arborele de ceai nu se foloseşte intern, ci doar extern! Deşi este utilizat pe scară largă în Australia, produsul poate fi găsit şi în Europa sau în Statele Unite în compoziţia unor cosmetice. Săpunurile, şampoanele, cremele, balsamurile pentru buze şi medicamentele împotriva infecţiilor fungice (ciuperca piciorului) de la nivelul unghiilor au printre ingrediente acest ulei. Şi împotriva acneei se folosesc creme ce au la bază arborele de ceai. Acesta dezinfectează zonele afectate şi ajută la însănătoşirea tenului. Uleiul nu se administrează pe piele în concentraţie naturală, existând riscul apariţiei iritaţiilor, fiind indicată diluarea sa. Pentru achiziţionarea lui ne putem interesa la magazinele de specialitate.