Main menu

header

de Anda Postolache

Ridichea neagră este un adevărat medicament pentru o serie de probleme ce ţin de respiraţie. Are proprietatea de a curăţa bronhiile, fiind indicată persoanelor care suferă de bronşită astmatiformă şi astm. Pe lângă această proprietate, ea mai este apreciată şi pentru capacităţile de detoxificare şi energizare. Cura cu ridiche neagră ajută ficatul şi rinichii să lucreze corect, contracarând şi eliminând substanţele dăunătoare organismului.

Macerat contra tusei
Pentru persoanele care au probleme cu ficatul, dar şi pentru tratarea tusei, vă prezentăm următoarea reţetă: câteva ridichi se taie rondele, fără a fi curăţate de coajă, dar după ce sunt spălate. Acestea se pun pe fundul unui vas, una lângă alta, iar deasupra se toarnă un strat de zahăr nerafinat. Se repetă de câteva ori operaţia. Se lasă la macerat până se formează un sirop gros, ce se pune la păstrare în sticluţe. Din acesta se ia câte o lingură dimineaţa şi una seara.

Cură împotriva artrozei
Pentru tratarea artrozei se recomandă prepararea următorului remediu: o ridiche neagră spălată, dar necurăţată de coajă se rade pe partea fină a răzătoarei, apoi se pune peste ea un litru de vin alb, sec. Se lasă la macerat timp de două săptămâni, perioadă în care se agită zilnic sticla. Apoi se strecoară şi se bea câte un pahar înainte de masa de prânz. Cura durează trei săptămâni şi se poate face o dată pe anotimp, adică de patru ori pe an.