Main menu

header

de Elena Şerban

Durerile de dinţi se situează pe locuri fruntaşe în topul problemelor de sănătate. Şi nu doar în România, ci în multe alte state din lume. De frică sau din lipsă de bani, multă lume evită vizitele la stomatolog. Nu recomandăm acest lucru, însă, uneori, când durerea loveşte, este bine să fiţi pregătiţi şi, în acest sens, plantele vă pot ajuta. Iată, potrivit site-ului www.home-remedies-for-you.com, câteva soluţii la îndemână.

Datorită conţinutului de arsenic, usturoiul este un remediu deosebit de eficient împotriva durerilor de dinţi. Pentru calmarea acestora aşezaţi usturoi proaspăt pisat, în care adăugaţi puţină sare, direct pe zona dureroasă. Specialiştii americani în medicină naturistă nu recomandă usturoiul doar ca remediu, ci şi ca modalitate de prevenţie. În acest sens, mestecaţi zilnic, de preferat dimineaţa, câteva bucăţi de usturoi proaspăt. Dantura dumneavoastră vă fi mult mai puternică şi mai sănătoasă.

Grâul igienizează gura
Grâul proaspăt, mestecat câteva minute, este un remediu eficient contra durerilor de dinţi. Acesta elimină neplăcerile şi igienizează zona respectivă prin îndepărtarea bacteriilor.

Ceapa
Şi ceapa poate fi de ajutor dacă e vorba despre dureri de dinţi. Tot ce trebuie să faceţi este să o mestecaţi timp de patru minute, proaspătă, ca prim ajutor. La fel ca usturoiul, şi ceapa are efecte de prevenţie în cazul în care aveţi sensibilitate la alimentele sărate sau prea dulci.

Cuişoarele
Se ştie despre cuişoare că au proprietăţi antiseptice şi elimină rapid durerile de dinţi. Acestea pot fi folosite şi pentru igienizarea danturii, prin simpla mestecare.

Sfaturi

- Pentru a evita stomatologul reduceţi zahărul din alimentaţia zilnică şi consumaţi frecvent legume tari (morcov, varză etc.);
- Lămâia aplicată direct pe dintele dureros este şi ea foarte eficientă;
- Sarea şi piperul luptă şi ele cu durerile de dinţi dacă sunt aplicate direct pe zona afectată.