Main menu

header

de Anda Postolache

Elixirul de Silezia este un amestec de plante macerate în alcool, deosebit de util în prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel. Modul de administrare este cât se poate de simplu, dar eficient: se ia o linguriţă, zilnic.

Seamănă cu bitterul suedez
Elixirul de Silezia provine din Polonia şi datează din secolul al XIX-lea. El seamănă cu bitterul suedez şi e folosit în special în Occident, dar prinde din ce în ce mai mult teren şi la noi. Este indicat nu doar în prevenirea bolilor, ci şi în tratarea lor. Se foloseşte, în special, pentru afecţiuni ale ovarelor şi uterului, ale ficatului, în cazul bolilor de plămâni, de rinichi, de stomac şi intestine, în surmenaj, dar şi în cazuri de gută rebelă, în hemoragii interne, migrene sau stări febrile.

Mod de pregătire
Iată care este reţeta după care vă puteţi prepara singuri acest produs: angelică - trei grame, gălbenele - două grame, limba-mielului - două grame, mentă - şase grame, frunze de mesteacăn - două grame, mierea-ursului două grame, nalbă mare - două grame, rădăcini de obligeană - patru grame, flori şi frunze de podbal - două grame, traista-ciobanului - şase grame, ţintaură - patru grame şi roiniţă - trei grame. Se amestecă toate aceste plante uscate, se pun într-un recipient de sticlă de 500 ml şi se toarnă peste ele alcool rafinat de 40 de grade. Se lasă opt zile la macerat, scuturându-se din când în când.