Main menu

header

de Anda Postolache

Colesterolul mărit este o problemă des întâlnită în special în a doua parte a vieţii, deşi nu-i ocoleşte nici pe tineri atunci când nu ţin cont de ceea ce mănâncă.
Pentru ca valorile colesterolului să ajungă la limite normale este indicat consumul următoarelor alimente: cerealele integrale, vegetalele din familia cruciferelor (conopidă, broccoli), vinetele, lintea, fasolea, soia, ceapa şi usturoiul. Fructele şi legumele proaspete conţin antioxidanţi şi deci împiedică formarea colesterolului. În plus, vă dau energie şi au un aport considerabil de vitamine şi de minerale.

Evitaţi fumatul şi cofeina
Toată lumea dă vina pe mâncărurile grase, dar există şi alte cauze ale colesterolului cu valori ridicate. Cercetări de ultimă oră au relevat faptul că 70% din vină o poartă fumatul, consumul de cofeină, stresul şi medicamentele, la care se adaugă şi baza ereditară predispusă spre aceasta. Prin urmare, organismul îşi fabrică singur cantităţi mari de colesterol. Aceste cauze sunt completate şi de modul de viaţă neechilibrat, în care lipseşte mişcarea, fie ea şi doar sub forma unei plimbări zilnice în pas alert.