Main menu

header

de Elena Şerban

Hepatita este o afecţiune a ficatului care înspăimântă orice om de pe planetă. Fie că e de tipul A, B, C, E sau cine ştie ce altă literă au ales medicii pentru numele ei, hepatita este o afecţiune de care e cazul să vă feriţi. Şi dacă totuşi aţi contactat-o, din diverse motive, trebuie să scăpaţi de ea cât de curând, pentru că orice afecţiune a ficatului poate fi fatală. În afara tratamentului prescris de medici, există şi alternative naturale pe care le puteţi încerca pentru a controla evoluţia virusului în organism, însă sub stricta îndrumare a cadrelor de specialitate.

Cura cu pastă de argilă se ţine trei săptămâni
Preparaţi un decoct din armurariu (Silybum marianum sau Carduus marianus), prin fierberea la foc mic a seminţelor plantei. Beţi produsul de mai multe ori pe zi, de preferat neîndulcit sau amestecat cu o linguriţă cu miere la o cană cu ceai. Pentru a obţine decoctul aveţi nevoie de un litru de apă clocotită şi două linguri cu plantă tocată mărunt. Fierbeţi timp de trei minute şi lăsaţi să se răcească până ajunge la temperatura camerei. În acel moment, adăugaţi patru linguri cu miere de salcâm şi amestecaţi foarte bine. Beţi înainte de mesele principale câte o jumătate de cană şi restul după masă.
Puteţi încerca şi pulberea de armurariu. La 400 g pastă de argilă (se înmoaie cu apă de izvor) se adaugă 50 g pulbere din fructe de armurariu, 50 g pulbere din rădăcină de brusture, 50 g pulbere din frunze de anghinare, 5 g pulbere din frunze de mărul-lupului (nu supradozaţi cantitatea acestei plante!) şi 30 ml tinctură de propolis cu o concentraţie de 30%. Lăsaţi o zi descoperit şi amestecaţi în sensul invers acelor de ceasornic. Acoperiţi şi ţineţi la frigider. Această cură cu pastă de argilă este indicat a fi urmată vreme de trei săptămâni.

Lemnul-dulce vă protejează
Are proprietăţi antiulcer, antivirale, antiinflamatorii, expectorante şi este hepatoprotector. Se foloseşte tot sub formă de decoct, dar, fiind foarte concentrat, este indicat ca înaintea începerii tratamentului să se consulte un medic. Decoctul se prepară după următoarea reţetă: puneţi într-o cană cu apă rece 1,5 g de rădăcină cojită de lemn-dulce, fierbeţi zece minute şi beţi după ce strecuraţi. Tratamentul (două căni pe zi, la mesele principale) trebuie urmat o lună. Nu mai mult! După acest interval este obligatorie o pauză de cel puţin o lună!

Păpădia conţine multă vitamina A

Bogată în vitamina A, acid ascorbic, potasiu şi calciu, păpădia este foarte eficientă în lupta cu hepatitele. Rădăcina ei poate fi uscată, prăjită şi servită în loc de cafeaua de dimineaţă. Şi decoctul de păpădie are acelaşi efect. Cele două băuturi se obţin prin opărirea unei linguriţe cu plantă uscată şi prăjită (în cazul cafelei) sau crudă (în cazul decoctului) cu o cană cu apă fiartă.
Şi anghinarea face minuni. Bun tonic digestiv şi hepatoprotector, această plantă este excelentă dacă este folosită sub formă de decoct. Acest preparat se obţine dacă veţi pune 40 de grame de frunze uscate într-un litru de apă clocotită şi fierbeţi zece minute. Strecuraţi şi beţi trei căni pe zi cu aproximativ un sfert de oră înaintea meselor principale.