Main menu

header

     Drojdia de bere reprezintă o aglomerare de ciuperci inferioare, de dimensiuni microscopice, dar care se comportă ca nişte adevărate uzine de medicamente, ce produc aproape întreaga gamă de aminoacizi esenţiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale în formă asimilabilă (calciu, magneziu, fosfor) şi anumite oligoelemente indispensabile vieţii (în special seleniu). Sutele de studii făcute în ultimele decenii arată faptul că substanţele secretate de drojdia de bere ar putea juca un rol esenţial în vindecarea unor boli ce nu îşi găsesc încă leacul. Partea mai puţin plăcută este că drojdia poate crea o uşoară balonare. Din fericire, acest efect secundar poate fi rapid îndepărtat cu ajutorul unei linguriţe cu praf de chimen.

Spuneţi adio anemiei!
    Tabletele de drojdie de bere se găsesc atât în farmacii, cât şi în magazinele naturiste şi sunt obţinute din culturi de drojdie selecţionate, astfel încât să aibă o concentraţie ridicată de seleniu şi de vitamine din complexul B. Anemia şi tulburările de asimilare a mineralelor (în special a calciului şi a magneziului) se pot ameliora cu ajutorul unei cure de 21 de zile cu drojdie de bere, ce ajută la metabolizarea corectă a vitaminelor în organism. Pentru a face faţă tulburărilor ce ţin de anemie, este bine să înghiţiţi o linguriţă cu drojdie de bere în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. 

Duşmanul hepatitei virale
    Indiferent dacă este de tip A, B sau C, hepatita face ravagii în organism, dând peste cap întregul sistem imunitar. Studiile realizate arată clar că virusul hepatic nu se poate dezvolta dacă organismul cosumă drojdie de bere, pentru că are în compoziţie seleniu, acesta din urmă ajutând la activitatea unor celule ce fac parte din sistemul imunitar. Pentru a trata răcelile şi bolile infecţioase sau orice altă deficienţă imunitară, se administrează, vreme de cel mult trei săptămâni, câte trei linguriţe cu drojdie proaspătă pe zi. Seleniul, precum şi anumite vitamine conţinute de acest produs natural măresc foarte mult rezistenţa organismului la orice gen de infecţie. 

Cromul vă scapă de kilogramele în exces
    Tratamentele de 20 de zile cu drojdie de bere, repetate de mai multe ori la rând, ajută la scăderea în greutate. Drojdia de bere conţine crom din belşug, acesta fiind un oligoelement important şi în cazul diabetului. O linguriţă sau chiar două, luate pe stomacul gol, purifică organismul şi ajută vizibil la scăderea în greutate, mai ales dacă faceţi mişcare şi renunţaţi pe cât posibil la produsele grase şi la dulciuri.

Cură împotriva psoriazisului
    Psoriazisul şi diferitele tipuri de afecţiuni dermatologice se pot trata printr-o cură de o lună pe bază de drojdie de bere (patru linguriţe pe zi, luate între mese), cu o săptămână pauză. Complexul de vitamina B, precum şi antioxidanţii conţinuţi de drojdie redau supleţea pielii. Puteţi scăpa de acnee şi cu ajutorul unei măşti obţinute din două linguriţe cu drojdie de bere, două linguri cu ulei de măsline şi două linguri cu miere lichidă. Amestecul se omogenizează şi apoi se întinde pe ten, unde se lasă vreme de 30 de minute, apoi se spală cu apă călduţă.  
Ana-Maria Cocea

Stimulează apetitul
    Studiile realizate de nemţi au demonstrat că drojdia de bere poate fi de folos în tratarea bolilor tumorale maligne. Astfel, iradierea cancerului poate fi asociată cu administrarea zilnică de drojdie de bere (minimum şase linguriţe pe zi). Drojdia de bere stimulează apetitul, ajută somnul şi reglează tranzitul intestinal. De asemenea, protejează mucoasele (mai ales în cazul cancerului de esofag). Efectele mai puţin plăcute cauzate de iradieri scad simţitor, inflamaţiile dispar, la fel ca şi atrofiile pielii, cu condiţia de a consuma zilnic cel puţin 30 g drojdie de bere. Cu toate că în unele cazuri s-a constatat stagnarea dezvoltării formaţiunilor tumorale maligne sau chiar vindecarea de cancer cu ajutorul drojdiei de bere, nu s-au oferit informaţii precise legate de acest subiect.