Main menu

header

de Ana Trifan

O scurgere vaginală anormală, care miroase neplăcut şi dă senzaţia de mâncărime indică de multe ori prezenţa unei vaginite. Factorii care duc la apariţia acestei inflamaţii sunt: un tratament cu antibiotice, alimentaţia necorespunzătoare, o igienă locală care lasă de dorit, sarcina sau diabetul.

Întăriţi-vă organismul cu omega 3, vitamina D3 şi coenzima Q10
Aveţi grijă ca din alimentaţia dumneavoastră să nu lipsească produsele bogate în vitamine sau suplimentele naturale care să vă asigure acizi omega 3, vitamina D 3, coenzima Q10, probiotice şi antioxidanţi, pentru a vă ajuta corpul să lupte cu infecţiile şi inflamaţiile.
O capsulă de vitamina E vă poate ajuta să calmaţi mâncărimea. După ce o deschideţi, puneţi conţinutul direct în zona afectată. Beţi doar apă plată sau apă fiartă şi răcită şi evitaţi să folosiţi geluri de duş, în special cele cu aromă dulce, dar şi săpunurile prea dure.
Pentru a vă spăla în zona intimă, vă sfătuim să folosiţi, alternativ, următoarea combinaţie: un sfert de litru de apă călduţă (fiartă în prealabil) în care adăugaţi două capsule de usturoi sau o lingură cu suc proaspăt de usturoi, pe care să o alternaţi cu această variantă: un sfert de litru de apă călduţă sau o cană cu iaurt integral, amestecat cu două capsule de acidofilus activ (se găsesc în farmacii şi în magazine de produse naturiste). Usturoiul are calitatea de a lupta cu infecţia sau inflamaţia, iar iaurtul şi capsulele de acidofilus vor restabili echilibrul acizilor din vagin.

Consumaţi tărâţe de ovăz
Aveţi grijă să mâncaţi zilnic fibre. Cele mai indicate sunt cele provenite din tărâţe de ovăz. Astfel, dimineaţa, cu jumătate de oră înainte de micul dejun, consumaţi 100 g tărâţe de ovăz, amestecate cu iaurt integral.
Iaurtul integral este şi el de folos, deoarece conţine culturi vii şi bacterii bune, combate infecţia şi calmează inflamaţia. Îl puteţi consuma ca atare, dar poate fi şi aplicat local. De asemenea, este bine să includeţi în dieta dumneavoastră acidofilus, mei şi orez brun.

Feriţi-vă de dulciuri şi făinoase!

Nu mâncaţi dulciuri, făinoase, fructe uscate, produse cu drojdie, brânză fermentată, alcool, mezeluri, ciocolată, murături şi ciuperci crude. De asemenea, până când inflamaţia se vindecă, excludeţi din dietă grepfrutul, ananasul, lămâile, portocalele, roşiile şi alte fructe citrice sau acide.

Sfat! Păstraţi zonele intime curate şi uscate şi purtaţi lenjerie din bumbac. Renunţaţi la materiale sintetice şi la haine foarte strâmte, care nu lasă aerul să circule.

De reţinut! Până când inflamaţia se vindecă, e de preferat să renunţaţi la folosirea contraceptivelor orale şi a medicamentelor pe bază de corticosteroizi.