Main menu

header

de Liliana Simidon

Persoanele care consumă alcool în cantităţi mari, cu regularitate, se confruntă cu simptome precum greaţă, insomnie, perturbarea digestiei, afecţiuni ale stomacului (gastrită, hiperaciditate), ale ficatului (ciroză, icter), dar şi ale sistemului nervos. De asemenea, este afectată inima, deoarece se formează un strat de celule adipoase în jurul acestui organ şi al vaselor de sânge, fapt ce creşte riscul unei afecţiuni cardiovasculare. Din fericire, „medicamentele” naturii pot ajuta şi în acest caz.

Este nevoie de răbdare şi de perseverenţă
Cauzele pentru care o persoană devine alcoolică ţin mai ales de factorii psihologici: stres şi presiune mărită la locul de muncă sau în viaţa personală, pierderea unei persoane apropiate, depresii, fobii sau poate chiar lipsa curajului de a se confrunta direct cu problemele vieţii, încercarea de a fugi de responsabilităţi. Astfel, consumul ocazional de alcool, la anumite evenimente sociale, devine tot mai frecvent şi ajunge să se permanentizeze, persoana în cauză devenind alcoolică, deoarece alcoolul provoacă dependenţă.
În cazul în care doriţi să renunţaţi la băutură sau dacă aţi făcut-o deja şi vreţi să vă detoxificaţi organismul care suferă de pe urma acestui obicei nociv, în primul rând trebuie să vă înarmaţi cu voinţă, răbdare şi perseverenţă.

Bazaţi-vă pe armurariu
Pentru a renunţa mai uşor la alcool, începeţi o dietă de cel puţin 12 zile, bazată doar pe alimente lichide, în special sucuri de fructe proaspăt stoarse. Înlocuiţi băutura cu o dietă bazată exclusiv pe consumul de struguri timp de o lună. Acest fruct conţine o formă foarte pură de alcool şi acţionează ca o alternativă sănătoasă a acestuia. Ideal este să aveţi trei mese pe zi alcătuite din struguri proaspeţi.
Pentru detoxificarea ficatului consumaţi zilnic suc de castravete amar. În plus, ceaiul de plante amare precum pedicuţa, păpădia, cicoarea, genţiana, ţintaura, pelinul (nu mai mult de şapte zile) sunt binefăcătoare. Dintre acestea, armurariul ocupă un loc special printre plantele purificatoare ale ficatului, fiind hepatoprotector şi hepatoregenerator.
Sucul de ţelină, amestecat cu apă plată în părţi egale, este un foarte bun remediu împotriva alcoolismului. În plus, acesta grăbeşte procesul de revenire după o beţie. Trebuie consumat zilnic, timp de o lună.

Cimbrişorul purifică organismul
Un alt leac ce vă ajută este să zdrobiţi cinci curmale şi să le puneţi într-un pahar cu apă. Consumând acest remediu de două ori pe zi veţi observa că nevoia de a bea alcool scade, şi astfel frecvenţa consumului va fi mult diminuată.
Preparaţi un decoct de cimbrişor, pe care să îl consumaţi de trei-patru ori pe zi. Acesta este un bun purificator al organismului. În plus, dacă este adăugat în alcool, va conferi o senzaţie de greaţă în timp ce este băut şi astfel ajută la scăderea poftei de a bea.
Este foarte important ca atunci când aveţi o problemă cu ficatul să fiţi extrem de selectivi în ceea ce priveşte hrana pe care o consumaţi. Mâncaţi hrană proaspăt gătită în fiecare zi, iar când o cumpăraţi din comerţ, aceasta nu trebuie să aibă aditivi alimentari. De asemenea, pentru a fi scutiţi de probleme, trebuie să consumaţi produsele ce au termenele de valabilitate cel mai scurte.

Recomandări

Plusprin Liver sirop şi capsule: susţine ficatul în funcţia de eliminare a acumulării toxinelor în organism cauzată de consumul excesiv de alcool, medicamente, mâncăruri grase, conservanţi sau aditivi alimentari. Este indicat în ciroză, hepatită şi dischinezie biliară. În cazul în care stilul de viaţă este haotic, este foarte important ca tratamentul acesta să dea rezultate. Astfel, trebuie urmat minimum şase luni cursiv, după care este necesar să se facă analizele pentru a vedea rezultatele bune ce s-au obţinut în urma acestuia. Administrare: o capsulă şi o linguriţă cu sirop de trei ori pe zi.
Ficat Sănătos Linia Verde: are proprietăţi hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, decongestive şi antiinflamatorii. Ajută la normalizarea valorilor bilirubinei şi ale colesterolului, fiind binevenit în cazul alcoolismului cronic, al hepatitelor virale, acute şi cronice, steatoză hepatică şi ciroză. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
Agaricus Blazei Murill: protejează organismul împotriva virusului hepatic, ajută la detoxificarea organismului, are efect antiinflamator, fiind un foarte bun imunostimulator. Administrare: două pliculeţe pe zi.
Livopick: este un tonic hepatic util în cazul hepatitei, icterului, în caz de alcoolism şi de dischinezie biliară. De asemenea, contribuie la creşterea poftei de mâncare, afectată de consumul de alcool.

Pont! Pentru a vă reveni rapid după o noapte de petrecere, îmbibată în alcool, luaţi câte o linguriţă cu miere la fiecare jumătate de oră.