Main menu

header

de Elena Şerban

Majoritatea femeilor se confruntă o dată pe lună cu o problemă delicată: crampele cauzate de menstruaţie. Dintre acestea, multe se grăbesc la farmacii să cumpere diverse medicamente, fără să ştie că există o variantă ieftină şi neinvazivă: plantele medicinale sau capsulele din acestea.

Păpădia preîntâmpină balonarea
Turmericul este una dintre plantele cu efecte benefice în această perioadă delicată a lunii pentru femei. De aceea, cu aproximativ o săptămână înainte de menstruaţie, doamnele e bine să îşi administreze fie infuzie din turmeric, fie o capsulă din această plantă.
Acest tratament va inhiba eliberarea în organismul femeilor a unor substanţe vinovate de apariţia crampelor. De asemenea, consumul de alimente ce conţin turmeric este benefic şi ajută la preîntâmpinarea durerilor. Atenţie! Turmericul este greu de digerat şi, de aceea, el nu trebuie utilizat de persoanele care au ulcer.
În cazul în care suferiţi de balonare cauzată de ciclul menstrual, frunzele de păpădie pot fi salvarea. Pentru a evita această problemă preparaţi o infuzie dintr-o mână cu frunze la o cană cu apă clocotită. Există şi o altă soluţie, mult mai rapidă: capsulele de păpădie - o pastilă, de trei ori pe zi, după fiecare masă principală. În acest fel, rinichii sunt ajutaţi să elibereze fluidele în exces din organism. Aveţi grijă însă, deoarece aceste capsule pot mări pofta de mâncare!

Valeriana stabilizează emoţiile
Schimbările de dispoziţie, caracteristice acestei perioade, pot fi evitate cu rădăcină de valeriană. Luaţi două capsule din rădăcină de valeriană înainte de culcare. Acest remediu reduce stresul, stabilizează emoţiile şi induce starea de somnolenţă.