Main menu

header

de Liliana Simidon

Răcelile sunt provocate, de cele mai multe ori, de contactul unui rinovirus cu mucoasa nazală. Când nu sunt tratate la timp şi scapă de sub control, chiar şi cea mai banală răceală se poate transforma în bronşită sau în pneumonie. Dacă aveţi această problemă puteţi apela la remedii naturiste, indicate în locul medicamentelor obişnuite.

Faceţi inhalaţii cu turmeric
Răcelile se manifestă prin următoarele simptome: curgerea nasului, dureri de cap, lăcrimare, febră, dureri generalizate în întregul organism şi senzaţia de oboseală. Pentru a scăpa mai repede de răceală pisaţi câţiva căţei de usturoi, apoi puneţi-i la fiert în apă şi consumaţi-i ca pe o supă. Usturoiul are proprietăţi antiseptice, iar uleiurile conţinute de acesta elimină senzaţia generală de disconfort şi ajută la eliberarea căilor respiratorii, facilitând o bună respiraţie.
Pentru a stopa rapid curgerea nasului faceţi inhalaţii cu aburi. În apa folosită pentru inhalaţii adăugaţi ulei volatil de turmeric (dacă nu aveţi la îndemână aşa ceva puneţi în apă o linguriţă cu vârf cu pulbere fină de turmeric), oţet de mere şi o picătură de ulei de eucalipt.

Uleiul de mentă scade febra
Pentru scăderea febrei, luaţi câteva picături de ulei de mentă (cel mult cinci, în funcţie de intensitatea febrei). Aceasta va duce la o scădere rapidă a temperaturii.
Aplicarea de comprese calde pe frunte ajută la decongestionarea rapidă a sinusurilor. Mare atenţie ca după aceste aplicări să nu ieşiţi din casă şi nici să nu staţi în curent!
Tot pentru decongestionarea căilor nazale, realizaţi duşuri cu aburi. În comerţ există duşuri ce au funcţia de a pulveriza apa foarte fin şi astfel se formează uşor aburi.

Echinacea, „vaccinul antigripal verde”
În timpul răcelilor luaţi suplimente cu echinacea. Spre deosebire de un vaccin antigripal, ce acţionează numai împotriva anumitor agenţi patogeni, aceasta creşte randamentul celulelor ce au rolul de a lupta împotriva infecţiilor din organism.
Folosiţi o soluţie salină pentru irigarea nasului. Pentru a vă fi mai uşor, umpleţi o seringă cu soluţie salină călduţă, aplecaţi-vă deasupra unei chiuvete cu capul uşor înclinat în partea stângă, băgaţi seringa în nara dreaptă şi introduceţi uşor lichidul în nas. Acesta va fi eliminat prin nara cealaltă.

Evitaţi antibioticele!
Când răciţi nu daţi fuga la prima farmacie pentru a cumpăra antibiotice. Acestea pot distruge bacteriile, dar nu şi virusurile. În plus, slăbesc sistemul imunitar şi favorizează dezvoltarea unor bacterii mai rezistente.
Pe întreaga perioadă a răcelii eliminaţi din alimentaţie laptele, zahărul alb şi dulciurile, deoarece favorizează producerea de mucus la nivelul căilor respiratorii. De asemenea, evitaţi mesele foarte consistente şi alegeţi mai degrabă alimente lichide cum sunt supele.

Recomandări

Cough Kalp: acţionează favorabil în cazul tuturor afecţiunilor sistemului respirator, asupra plămânilor, demonstrându-şi eficacitatea în cazul răcelilor, al tusei, durerilor de gât, dar şi al rinitelor, fie ele şi alergice. Administrare: 1-2 linguriţe de 3 ori pe zi.
Flu Shield: este scutul imbatabil împotriva tuturor afecţiunilor de tract respirator superior, ajutând totodată la întărirea sistemului imunitar. Un tratament de 2-3 luni cursiv în acest sezon rece poate ţine la distanţă toate problemele din sfera ORL. Administrare: 1-2 capsule de 3 ori pe zi.
Trusa Hapciu: te ajută în cazul problemelor respiratorii, elimină tot disconfortul respirator, având acţiune antiinflamatorie şi antiinfecţioasă. O puteţi folosi în cazul febrei. Administrarea se realizează conform prospectului.
Amla: este vitamina C naturală pe care o puteţi folosi în cazul unei imunităţi scăzute, în perioade de convalescenţă şi febră. Dacă sunteţi o persoană mai grăsuţă, trebuie să vă orientaţi spre celelalte produse, deoarece aceasta vă poate creşte apetitul. Administrare: 1 capsulă de 3 ori pe zi.

De reţinut! Zincul este un mineral ce ajută la întărirea sistemului imunitar şi la vindecarea rapidă a răcelilor - se găseşte în morcovi, fasole, drojdie de bere şi în cereale integrale, dar şi în peşte, fructe de mare şi ouă.