Main menu

header

de Anda Postolache

Planta numită popular buruiana surpăturii şi ştiinţific Scleranthus annuus este răspândită în ţara noastră, putând fi găsită şi în locuri cultivate, dar mai ales în prundişurile râurilor şi în zonele însorite şi nisipoase. Este recomandată pentru efectele sale echilibrante la nivel psihic, fiind de ajutor persoanelor cu anumite deficienţe în privinţa capacităţii de a lua decizii.

De folos în recăpătarea echilibrului
Viaţa noastră e o permanentă ocazie de a lua decizii. La muncă sau în concediu, în relaţiile interumane sau în măsurile pe care trebuie să le luăm ca să ne meargă afacerile, avem mereu de luat o hotărâre, de ales o cale din două sau mai multe. Anumite persoane sunt nehotărâte şi, după cum ştim, nu orice situaţie suportă amânări.
Profesorul Ovidiu Bojor spune că infuzia din buruiana surpăturii creşte capacitatea de concentrare, precum şi echilibrul, ducând la o capacitate crescută de a lua decizii rapide şi corecte. Echilibrarea aceasta psihologică se transmite şi în planul somatic, ceaiul fiind de ajutor celor care călătoresc pe mare sau cu avionul, deoarece îmunătăţeşte echilibrul organismului.

- Poate fi cumpărată ca atare de la plafar sau sub formă de extract.