Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Ameţelile trădează afecţiuni ce necesită îngrijire imediată. Dezechilibrul corporal şi afectarea câmpului vizual sunt doar două dintre simptomele ameţelii pe care le putem trata acasă, iar efectele sunt imediate.
Dacă stările de ameţeală sunt frecvente şi îşi fac simţită prezenţa de fiecare dată când coborâţi din pat sau când vă ridicaţi brusc de pe scaun, ceaiul de coada-şoricelului vă va ajuta să le îndepărtaţi. Se bea o ceaşcă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.

Oţetul de mere acţionează rapid
Şi ceaiul de agrişe, bogat în potasiu, vitamina C şi antioxidanţi, acţionează benefic împotriva reducerii acţiunii radicalilor liberi din organism. Remediul va fi mai eficient dacă infuzia de agrişe este combinată cu seminţele de coriandru, acestea din urmă având un conţinut ridicat de vitamine B şi C.
Un alt leac contra ameţelilor este oţetul de mere, în special cel preparat acasă. Acesta conţine flavonoide, enzime şi aminoacizi ce ajută organismul să îşi restabilească echilibrul natural. Peste 90 de componente active din oţetul de mere vor acţiona rapid pentru redarea confortului dumneavoastră. Se bea, treptat, câte un pahar mic cu licoare diluată în apă, iar senzaţia de ameţeală va dispărea.
Odată rezolvată problema, puteţi adăuga în oţetul diluat puţină miere, pentru gust, şi să continuaţi să luaţi remediul, cu rol preventiv.

Atenţie! Ameţelile sunt cauzate, de cele mai multe ori, de carenţe de vitamine şi de minerale, iar unele dintre acestea pot ascunde afecţiuni grave; este indicat deci să vă adresaţi unui medic!