Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Aloe vera este o plantă renumită pentru proprietăţile sale curative, iar efectele maceratului sunt multiple, printre care: antitumoral, hepatoprotector, imunostimulant, antioxidant şi antidiabetic.

Se combină cu miere
Se recoltează frunzele de aloe de la o plantă neudată de circa cinci zile, după care se spală, se introduc în mixer sau se trec prin maşina de tocat carne ori se toacă foarte mărunt, după care se amestecă 40% aloe cu 60% miere. Pentru grăbirea procesului de macerare, la 0,5 kg de miere se adaugă zeama a două lămâi. Amestecul se lasă la macerat aproximativ o săptămână, la temperatura camerei, dar se poate folosi şi imediat după preparare. În cazul diabeticilor, mierea din macerat se înlocuieşte cu vin roşu.

Stimulează imunitatea
Ca mod de administrare, pentru imunostimularea organismului, se ia o linguriţă cu macerat pe zi, cu 30 de minute înaintea micului dejun.
Folosit ca antioxidant şi antidiabetic, maceratul are efecte imediate dacă luaţi două linguriţe de două ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale.
Cu cât afecţiunile sunt mai severe, cu atât se măreşte cantitatea de macerat administrată. Pentru protejarea ficatului şi pentru prevenirea apariţiei tumorilor sau a creşterii în dimensiune a acestora, se iau trei linguriţe cu macerat de trei ori pe zi, cu aceleaşi 30 de minute înaintea meselor principale.

Pulberile de plante sporesc puterea terapeutică
În maceratul de aloe se pot introduce pulberi de plante, pentru a-i spori forţa terapeutică. În scopul preparării acestei mixturi se introduce în amestecul pentru maceratul de aloe, puţin câte puţin, atâta pulbere de plante până când amestecul capătă o consistenţă vâscoasă (de regulă, 60% macerat şi 40% pulbere). Se iau între una şi patru linguriţe, după caz, cu 20-30 de minute înaintea meselor principale.

Pont! Pentru a prepara maceratul de aloe vera se recomandă doar specia Aloe vera sinensis, întâlnită frecvent ca plantă ornamentală cultivată în ghivece.