Main menu

header

de Dana Purgaru

Anul viitor va intra pe piaţa europeană prima carne vegetariană. Aceasta arată la fel ca o bucată de carne, este la fel de suculentă şi are aceeaşi consistenţă la mestecare.

Obţinută din grâu, soia, mazăre şi lupin
Cercetătorii de la Institutul Fraunhofer din Germania afirmă că invenţia lor are încă un avantaj, pe lângă textura similară cu carnea şi gustul la fel de delicios: este un produs sustenabil, ce ajută la protejarea mediului înconjurător.
Fabrica ce va produce carnea vegetariană este dotată cu un sistem special, de mărimea a două mese de ping-pong, ce poate produce în jur de 60-70 kg de produs. Bucăţile de carne au o grosime de 1 cm şi sunt obţinute din grâu, soia, mazăre şi lupin. „Am încercat să nu ne rezumăm la o singură plantă, deoarece există persoane care au alergii la diferite substanţe. În acest proces am dezvoltat o varietate de reţete. Ele permit unui spectru larg de indivizi să consume produsul, fără a suferi alergii”, a declarat cercetătorul Florian Wild.

Alimentaţia viitorului
Scopul producătorilor este acela de a crea, din legume, un produs care să fie la fel de suculent, fibros şi gustos precum carnea adevărată. De asemenea, produsul ar trebui să aibă o durată de viaţă lungă, iar preţul său nu ar trebui să îl depăşească pe cel al cărnii.
Proiectul pare a fi unul dintr-un lung şir de încercări de creare a unor alimente alternative pentru a asigura în viitor surse de hrană pentru populaţia globală în continuă creştere. Având în vedere că vacile şi porcii trebuie să mănânce între 2 şi 4 kg de cereale pentru a furniza 500 g de carne, cercetătorii spun că noul proiect va fi un pas important în salvarea planetei.