Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Mierea de iarbă-neagră este produsă de albine din nectarul de iarbă-neagră. Aceasta este o plantă comună care se găseşte pe vaste terenuri silicioase, unde formează, în anumite locuri, un covor continuu sub pinii maritimi, o specie aparte de conifere.

Bogată în minerale
Mierea de iarbă-neagră nu poate fi confundată cu nicio alta. Are o savoare puternică, uşor amăruie şi un puternic miros de floare. Este foarte apreciată de cei care caută în miere şi altceva decât un simplu edulcorant. Vâscozitatea sa este anormală, neputând fi extrasă din faguri prin metodele obişnuite, iar coloraţia sa este medie, mergând spre roşu.
Mierea de iarbă-neagră are un conţinut ridicat de substanţe minerale şi de aceea e recomandată pentru a trata anemia şi diverse afecţiuni ale sistemului nervos. Este diuretică şi un excelent antiseptic al căilor urinare. Mai este indicată în cazul reumatismului şi acţionează împotriva infecţiilor intestinale.
Sfat! În aproape orice afecţiune, tratamentul este acelaşi: se ia dimineaţa, pe stomacul gol, câte o linguriţă cu miere de iarbă-neagră. Acest lucru se poate face şi ca mod de prevenţie a numeroase boli.