Main menu

header

  Strugurele, cel mai gustos fruct al toamnei, are efecte miraculoase asupra organismului. Uleiul de sâmburi de struguri este un panaceu excepţional, datorită conţinutului de doze însemnate de vitamina E şi vitamina F, precum şi unele minerale: zinc, cupru, seleniu.
  De asemenea, strugurii sunt un motiv întemeiat de bucurie, mai ales pentru femei, pentru că are în compoziţie un agent antiîmbătrânire de 50 de ori mai puternic decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternic decât vitamina C. La început de toamnă, uleiul de struguri vă readuc tinereţea şi vitalitatea. Uleiul de struguri se obţine prin presare la rece şi se găseşte chiar şi în supermarketuri. Intern, acest ulei se administrează în primul rând prin alimentaţie, fiind un excelent adaos în salate, în sosuri, în diferitele feluri de mâncare, ce nu presupun prepararea la foc (încălzirea la peste 50 de grade Celsius duce la alterarea proprietăţilor terapeutice).
  Doza zilnică de ulei este de maximum patru linguri, care se pot consuma ca atare (dacă aveţi probleme cu stomacul) sau în hrană. Extern, acesta se foloseşte ca ulei de masaj pentru piele, ajutând la menţinerea elasticităţii pielii.

  Menţine tinereţea vasculară
  Utilizarea constantă a uleiului de sâmburi de struguri în salate, care vor fi consumate zilnic, este suficientă pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi arterioscleroza, fragilitatea vasculară sau chiar arterita (reumatismul din ce în ce mai des întâlnit atât la tineri, cât şi la vârstnici). Grăsimile nesaturate regăsite în sâmburii de struguri ajută la menţinerea tinereţii şi elasticităţii vasculare.

  Împiedică formarea chisturilor ovariene
  Studiile arată că anumite substanţe conţinute în sâmburii de struguri împiedică dezvoltarea unor formaţiuni tumorale benigne, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele şi adenofibroamele mamare. Femeile cu asemenea predispoziţii ar fi bine să facă de patru-şase ori pe an cure de câte 28 de zile, în care să consume ulei de sâmburi de struguri câte 20-30 de mililitri zilnic.

  Face pielea frumoasă
  Bogat în vitamina E, uleiul este un elixir pentru menţinerea tinereţii pielii, dar şi pentru prevenirea unor afecţiuni dermatologice (psoriazis, depigmentări). Masajul făcut după baie cu ulei de sâmburi de struguri menţine nivelul optim de hidratare a pielii.

  Un sistem imunitar perfect
  Seminţele de struguri conţin substanţe cum ar fi zincul, cuprul, seleniul, vitamina E, care sunt cei mai puternici inamici ai radicalilor liberi, contribuind astfel la creşterea imunităţii organismului. O cură cu 25 de grame de ulei de struguri pe zi, menţinută minimum o lună, ajută la mărirea rezistenţei organismului la factorii infecţioşi.
 Ana-Maria Cocea