Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Dacă aveţi varice sau vă simţiţi picioarele obosite puteţi să vă bazaţi pe ajutorul unor leacuri naturale cum ar fi castanul sălbatic sau sarea oxigenată.

Concentrat pentru administrare internă şi tinctură pentru masaj
În caz de varice e indicat să beţi în fiecare zi, la prânz, o cană cu amestec din 2 ml extract de castan sălbatic şi 200 ml apă. Consumaţi acest preparat de una-trei ori pe zi, timp de trei-şase luni.
Extern, se aplică pe zonele afectate o linguriţă cu tinctură diluată în 50 ml apă şi se masează uşor.

Ţineţi picioarele în apă cu sare oxigenată
Sarea oxigenată vine de hac membrelor umflate sau dureroase şi reduce semnificativ transpiraţia tălpilor. Aceasta îmbunătăţeşte circulaţia şi nu e nevoie decât de 10-15 minute petrecute cu picioarele în apă cu sare oxigenată pentru a obţine toate aceste rezultate. În plus, ea tonifică şi relaxează întregul corp. „Natura a lăsat foarte multe remedii pentru picioarele obosite şi transpirate, însă unele acţionează mai rapid, altele mai lent. Cel mai la îndemână e remediul cunoscut de toată lumea: băi cu apă fierbinte şi sare. Iar dacă în loc de sarea normală optaţi pentru cea oxigenată, atunci efectul apare mai repede şi e de durată”, ne-a spus Iulia Nuţu, reprezentanta site-ului www.viatanaturala.ro.
Sarea oxigenată e destul de puţin cunoscută, însă ea poate fi găsită în magazinele de remedii naturiste. „Pentru a putea fi folosit cu succes, produsul are o formulă specială, ce conţine un amestec de săruri şi uleiuri esenţiale, cu rol de relaxare şi calmare, precum şi extract de castan sălbatic, ce ajută la reducerea edemelor şi echilibrează circulaţia”, a adăugat Iulia Nuţu.

• Pentru a evita transpiraţia excesivă a picioarelor, puteţi opta pentru branţurile deodorante. Acestea au rolul de a preveni şi de a absorbi mirosul, facilitează ventilaţia şi asigură confortul tălpilor