Main menu

header

de Daniela Anton

Dependenţa de alcool apare de obicei când consumaţi băuturi alcoolice în exces sau frecvent. Pot să treacă între 5 şi 25 de ani până când o persoană de vârstă mijlocie să devină alcoolică, dar în cazul tinerilor, termenul poate fi şi de câteva luni. Tratamentul în această situaţie este de natură medicamentoasă, psihologică, dar puteţi folosi, de asemenea, şi câteva remedii naturiste prin care puteţi reduce drastic consumul necontrolat.

Drojdia de bere alungă patima
Dependenţa de alcool este o afecţiune cronică serioasă, ce poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii, psihicului şi a raporturilor sociale. În timp, toleranţa faţă de alcool creşte, şi astfel şi nevoia de o cantitate din ce în ce mai mare, fără să mai ţineţi cont de măsură. De aceea, consumul necontrolat afectează grav ficatul şi stomacul, celulele cerebrale şi activitatea cardiacă normală. Un remediu natural şi la îndemână este drojdia de bere, ce vă poate scăpa de patima băuturilor alcoolice. Este necesar să mestecaţi zilnic între 50 şi 80 de grame de drojdie proaspătă, până când credeţi că v-aţi vindecat de dorinţa de a bea.

Luaţi câte o lingură cu infuzie de cimbru la fiecare sfert de oră
O altă plantă care poate combate pofta de alcool este cimbrul. Preparaţi o infuzie din 20 g de plantă la un litru de apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat aproximativ cinci minute, după care se consumă din el câte o lingură din sfert în sfert de oră. Pot apărea reacţii adverse ca: vomă, diaree sau transpiraţie abundentă.
Şi mierea de albine vă ajută în cazul în care trebuie să faceţi o cură urgentă de detoxificare. Dacă luaţi de trei ori pe zi câte două linguri cu miere, în care aţi adăugat două linguri cu oţet de mere, este posibil ca după numai câteva zile să respingeţi alcoolul.
De asemenea, grepfrutul înlocuieşte cu succes nevoia de a consuma alcool. De aceea, timp de o lună, consumaţi de trei ori pe zi câte două astfel de fructe la fiecare masă.

Pătrunjelul inhibă nevoia de a bea
Pătrunjelul, pe lângă toate proprietăţile terapeutice pe care le are, poate inhiba cu succes pofta de alcool. Fierbeţi într-un litru de apă 50 g pătrunjel, coaja de la un grepfrut şi de la o portocală şi îndulciţi totul cu puţin zahăr. Înainte de a mânca de dimineaţă, luaţi câte o lingură cu acest lichid. Şi continuaţi până când consideraţi că nu mai aveţi nevoie să beţi alcool.
Un alt leac benefic pentru combaterea dependenţei de alcool este şi pedicuţa. Urmaţi un tratament de trei săptămâni cu ceai de pedicuţă astfel: beţi o cană cu ceai în fiecare dimineaţă, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun, şi una cu o oră înainte de masa de prânz.

Consumaţi curmale cu apă
Şi tratamentul pe bază de curmale este eficient. Amestecaţi într-o jumătate de pahar cu apă patru-cinci curmale zdrobite şi consumaţi amestecul obţinut. Acest remediu trebuie administrat de două ori pe zi, timp de o lună.
De asemenea, una dintre cele mai eficiente forme de tratament pentru alcoolism este urmarea unei diete exclusiv pe bază de struguri, pentru o perioadă de o lună.

Momordica lecuieşte leziunile hepatice
Specialiştii spun că sucul frunzelor de momordică (Momordica charantia) reprezintă unul dintre cele mai eficiente antidoturi pentru alcoolism, ajutând în acelaşi timp la tratarea leziunilor hepatice. Pentru aceasta este necesară administrarea a trei linguriţe cu suc de momordică amestecate cu un pahar cu zer în fiecare dimineaţă, timp de o lună.
Şi sucul unei ţeline, consumat zilnic, timp de o lună, este un remediu bun pentru tratarea alcoolismului.
Mai mult, pentru protecţia ficatului, beţi ceai dintr-un amestec în cantităţi egale de: rostopască, muşeţel, gălbenele, mentă, sunătoare şi anghinare. Consumaţi două-trei căni pe zi, cu o oră înainte de fiecare masă.

Atenţie! Hidratarea este foarte importantă în tratarea oricărei dependenţe, de aceea e recomandat să beţi câteva pahare cu apă zilnic.

Faceţi zilnic sport sau yoga

Efectuaţi zilnic exerciţii fizice, această activitate îmbunătăţind puterea de concentrare, sănătatea fizică şi pe cea mentală. Adresaţi-vă medicului specialist, pentru a vă prescrie anumite medicamente eficiente pentru tratarea alcoolismului sau înscrieţi-vă la un curs de yoga. Mai mult, înainte de a începe tratamentul pentru dependenţa de alcool este recomandat să renunţaţi la fumat. Conform medicilor, fumatul intensifică nevoia de a consuma alcool. De asemenea, evitaţi dulciurile, pastele, mâncărurile condimentate şi carnea. Înlocuiţi aceste alimente cu legume, verdeţuri proaspete sau soia şi consumaţi zilnic o cantitate cât mai mare de banane, întrucât aceste fructe pot restaura nivelul normal de potasiu.

• Acelaşi efect îl are şi dieta cu mere, care suplineşte şi ea nevoia de a consuma alcool şi reduce considerabil efectele sale nocive asupra ficatului şi a stomacului