Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Recomandat pe scară largă pentru diverse probleme, tratamentul hormonal poate genera efecte secundare, iar în timp poate duce chiar la cancer. De aceea, aceste leacuri farmaceutice e indicat să fie administrate doar la recomandarea medicului sau, şi mai bine, să se opteze pentru produsele din natură. Un astfel de remediu ar fi yamul sălbatic (sau wild yam). Planta creşte în America de Sud, iar rădăcina sa constituie o excelentă alternativă naturistă pentru tratamentul hormonal.

Reglează ciclul menstrual
Dezechilibrul hormonal constă în dereglarea producţiei de estrogen versus progesteron şi invers. În momentul când creşte nivelul de estrogen în detrimentul progesteronului, simptomele pot fi: ciclu menstrual neregulat, dureri menstruale, libidou scăzut, chisturi mamare, fibroame uterine, chisturi pe ovare şi chiar cancer la sâni, ovare sau uter. Aşadar, pe lângă faptul că e un substituent excelent pentru dezechilibrele hormonale, yamul sălbatic combate şi menstruaţiile abundente, având efect aproape instantaneu. Mai mult, datorită proprietăţilor antiinflamatorii, el reduce durerile şi crampele menstruale.

Înlătură senzaţia de anxietate
Yamul sălbatic este benefic datorită conţinutului său ridicat în diosgenină, o substanţă a cărei structură se aseamănă cu progesteronul. Însă organismul uman nu poate sintetiza progesteronul din diosgenină, motiv pentru care acesta se obţine în acest caz prin reacţii enzimatice care se desfăşoară numai în condiţii de laborator, aşa că produsele pe bază de yam sălbatic pot fi găsite în magazinele de remedii naturiste. Acestea mai au şi efect relaxant, calmează anxietatea şi reduc riscurile apariţiei cancerului. Având efect antiinflamator şi analgezic, produsul e util şi în caz de reumatism sau artrită.

Pont! Produsul pe bază de yam sălbatic se administrează de două ori pe zi, în timpul mesei.