Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Toate operaţiile lasă în urmă o cicatrice. La fel şi rănile, tăieturile şi alte leziuni ale pielii. Aceste urme pot fi şterse prin alte intervenţii chirurgicale sau tratamente complexe cu laser. Însă cicatricele pot fi vindecate şi pe căi naturale. Urmele pot fi eficient reduse sau chiar şterse, dar trebuie să ţineţi cont de faptul că niciun tratament, fie el natural sau nu, care are ca scop reducerea cicatricelor, nu trebuie folosit înainte ca incizia sau rana să fie complet vindecată.

Se aplică cinci minute pe zi
Lămâia este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai bune ingrediente naturale pentru reducerea cicatricelor. Tot ce trebuie să faceţi este să aplicaţi felii de lămâie pe cicatrice după patru-şase luni de la incizie sau leziune. Dacă resimţiţi o senzaţie de arsură, folosiţi comprese cu suc de lămâie diluat cu apă. Compresa se menţine pe urma operaţiei cel mult cinci minute, iar tratamentul se repetă în fiecare zi. După îndepărtarea feliilor de lămâie sau a compresei, pielea se spală şi se unge cu o cremă hidratantă.

Regenerator de excepţie: pasta de tomate
Pasta de tomate oferă o excepţională capacitate de regenerare. O aplicaţi pe urma secţiunii şi pe marginile acesteia şi o lăsaţi să acţioneze timp de 20-30 de minute. Aplicând acest tratament în fiecare zi, cicatricea se va diminua considerabil.
Aloe vera este utilă şi ea pentru reducerea cicatricelor rămase în urma inciziilor. Aplicaţi gelul pur de aloe vera pe incizie şi lăsaţi-l peste noapte. Dimineaţa clătiţi pielea cu apă rece şi aplicaţi o cremă de corp hidratantă, exact ca în cazul remediului cu felii sau comprese cu suc de lămâie.

Puneţi comprese cu oţet de mere
Un alt produs foarte eficient în reducerea cicatricelor sau a altor urme rămase pe piele în urma unor leziuni este oţetul de mere. Combinaţi o parte oţet cu o parte apă şi folosiţi această soluţie pentru comprese pe care le aplicaţi pe cicatrice. Lăsaţi să acţioneze 20 de minute în fiecare zi, apoi clătiţi bine locul şi-l hidrataţi.

Pont! Toate aceste remedii naturiste pot fi aplicate alternativ. Un tratament eficient, care să ducă la rezultate mulţumitoare şi vizibile, durează patru-cinci luni.