Main menu

header

  Castravetele amar, karela, se mai numeşte popular şi „insulină vegetală”, iar în zona asiatică dă savoare multor preparate culinare prin gustul său deosebit. Datorită conţinutului de chinină se folosea în trecut pentru tratarea malariei. Mai e utilizat şi ca remediu popular pentru tumori, astm bronşic şi infecţii cutanate.

  Mulţi diabetici aleg căile naturiste de ameliorare a bolii. Castravetele amar are un conţinut bogat de substanţe considerate a fi similare cu insulina, ce reduc cu 15%-20% glicemia măsurată după o masă. Pe lângă proprietăţile antidiabetice, acesta este bogat în fier şi ajută la producţia de globule roşii.

  În cazul diabetului zaharat este recomandat consumul a 60 ml din sucul proaspăt de karela de trei ori pe zi.

  Atenţie! Femeilor gravide nu le este recomandată utilizarea castravetelui amar, acesta putând provoca avortul.
Claudia Stan