Main menu

header

  Consumul de suc de sfeclă roşie este foarte indicat în anemie, deoarece stimulează formarea globulelor roşii. Se bea pe stomacul gol dimineaţa, de preferinţă amestecat cu suc de morcovi şi măr. Sucul de sfeclă se prepară din sfecla crudă şi nu se amestecă nici cu zahăr, nici cu miere.

  Utilă în cazul anemiei
  Sfecla roşie este o plantă răspândită în zilele noastre pe toate continentele, dar este originară din Europa. Calităţile ei sunt numeroase, iar sucul de culoare sângerie este un remediu excepţional împotriva anemiei şi în tot ceea ce ţine de bolile de sânge. Bolnavii de leucemie simt o îmbunătăţire rapidă a stării lor după ce încep o cură cu suc de sfeclă roşie.

  Tratamentul cu suc de sfeclă trebuie să se facă în tandem cu unele măsuri de detoxifiere a organismului: renunţarea la consumul de carne, la alcool şi la tutun. În leucemie se recomandă o cură de trei zile, în care se bea suc de sfeclă (aproximativ 250 ml pe zi), câte o linguriţă din când în când, pe tot parcursul zilei. Dar aceste trei zile sunt doar începutul unui program mai amplu, ce cuprinde schimbarea obiceiurilor alimentare, baza punându-se pe consumarea a cât mai puţine alimente preparate cu ajutorul focului.

  Ajută la drenarea ficatul
  Sfecla roşie este indicată şi în afecţiunile hepatice, având asupra ficatului efect de drenare şi regenerare a celulelor. De asemenea, s-a constatat că are efecte foarte bune în tratarea cancerului.  

  E bogată în substanţe nutritive, conţinând: potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, hidrocarburi, amidon, vitaminele C, B1, B5, B6, PP, E, acid folic, provitamina A.
Anda Postolache