Main menu

header

de Dana Purgaru

Durerile de ficat îşi pot găsi leacul cu ajutorul plantelor. Anumite ceaiuri, fructe şi legume pot curăţa acest organ şi îi pot reda sănătatea.

Faceţi infuzie din flori de şofran
Două-trei banane foarte coapte ajută mult în calmarea durerii de ficat. De asemenea, ceaiul fierbinte de mentă este un bun calmant. Pentru obţinerea acestuia, o lingură cu plantă se infuzează cu 300 ml apă fierbinte timp de 15 minute.
O altă reţetă este următoarea: două linguriţe cu flori de şofran se infuzează timp de o oră în 300 ml apă clocotită. Se beau una-două linguri de trei-patru ori pe zi. În plus, dimineaţa se beau pe nemâncate 100 ml apă caldă sau ceai, care sporesc secreţia biliară. După 30 de minute se beau 100 ml apă foarte fierbinte cu o lingură cu miere şi se stă culcat pe partea dreaptă timp de o oră şi jumătate. Înainte de a vă ridica din pat se fac câteva inspiraţii adânci, apoi câteva genuflexiuni şi se ia masa de dimineaţă.

Sucul de castraveţi curăţă eficient
Altă variantă este aceasta: se bea de două-trei ori pe zi suc proaspăt de castraveţi, câte un sfert de pahar, eventual amestecat cu miere.
Ficatul se curăţă şi cu un amestec din jumătate de pahar cu zeamă de varză murată şi jumătate de pahar cu suc de roşii, ce se consumă un timp mai îndelungat.
Tot pentru detoxificarea ficatului, dar şi a vezicii biliare, se bea suc de castraveţi, de sfeclă (lăsat două-trei ore înainte) şi de morcovi, amestec în părţi egale.
Dacă durerile persistă, mergeţi la medic, pentru a afla cauza lor.

Pont! În cazul durerilor acute în zona ficatului se mai poate bea un pahar cu apă în care se dizolvă o lingură cu zahăr.