Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Inflamaţiile gingiei pot fi de natură iritativă, toxică sau infecţioasă şi se manifestă de obicei prin sângerări şi ulceraţii. Senzaţia nu este deloc una plăcută, mai ales dacă problema apare în week-end sau seara, adică atunci când nu puteţi ajunge repede la medic. În acest caz, e indicat să apelaţi la remediile naturiste. Cele mai bune sunt: afinul, cimbrişorul, coada-calului, sunătoarea sau trandafirul.

Faceţi gargară cu infuzie de afine
Pentru rezolvarea problemelor gingivale puteţi folosi o infuzie obţinută din două linguriţe cu afine uscate şi zdrobite, peste care se toarnă 250 ml apă clocotită. Se lasă acoperită timp de 20-30 de minute şi apoi se strecoară, după care faceţi gargară de mai multe ori pe zi. Dacă nu aveţi afine, e bine să ştiţi că şi sunătoarea poate fi la fel de eficientă. Şi în acest caz se face o infuzie din două linguri cu plantă uscată şi mărunţită, peste care se toarnă 200 ml apă clocotită. Se lasă acoperită 10-15 minute, se strecoară, şi apoi se face gargară de mai multe ori pe zi.

• Ulceraţiile gingiei se tratează şi cu spălături bucale, pe care le puteţi face cu infuzie de coada-calului sau cu petale de trandafir