Main menu

header

de Iulian D. Moleianu

Mierea de iarbă-neagră este produsă de albine din nectarul de iarbă-neagră. Aceasta este o plantă comună, care se găseşte pe vaste terenuri silicioase, unde formează, în anumite locuri, un covor continuu sub pinii maritimi, o specie aparte de conifere. Acest sortiment de miere este foarte bogat în vitamine, minerale şi flavonoizi, care-i conferă proprietăţi multiple, dintre care le amintim pe cele mai importante.

Recomandată în anemie
Mierea de iarbă-neagră nu poate fi confundată cu nicio altă miere. Are o savoare puternică, uşor amăruie şi un puternic miros de floare. Este foarte apreciată de cei care caută în miere şi altceva decât un simplu edulcorant. Vâscozitatea sa este anormală, neputând fi extrasă din faguri prin metodele obişnuite, iar coloraţia sa este medie, mergând spre roşu.
Mierea de iarbă-neagră are un conţinut ridicat de substanţe minerale şi, din această cauză, este recomandată în tratarea anemiei şi a diverselor afecţiuni ale sistemului nervos. De asemenea, este diuretică şi un excelent antiseptic al căilor urinare. Mai este indicată în cazul reumatismului şi acţionează asupra infecţiilor intestinale.

• În tratamentul profilactic se ia dimineaţa, pe stomacul gol, câte o linguriţă cu miere de iarbă-neagră. Acest obicei previne un număr impresionant de boli