Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

ndometrioza este des întâlnită în rândul femeilor aflate în perioada fertilă. Boala poate fi descrisă astfel: ţesutul care căptuşeşte uterul, denumit endometru, ajunge să se dezvolte şi în afara uterului. Şi, dacă în mod normal acesta este eliminat la ciclu (cu excepţia cazului în care femeia rămâne însărcinată), în situaţia de faţă, ţesuturile situate în afara uterului se desprind şi sângerează, dar nu pot fi eliminate de organism, fapt ce duce la inflamarea zonei afectate, la hemoragii şi dureri insuportabile. Din fericire însă, există multe remedii naturiste care pot rezolva această problemă.

Faceţi mişcare cu regularitate
Mişcarea realizată cu regularitate reduce secreţia de hormoni estrogeni şi încetineşte dezvoltarea endometriozei. Totuşi, în cazul în care boala s-a instalat deja, pentru ameliorarea simptomelor şi pentru tratarea acesteia puteţi face o cură cu una sau mai multe dintre următoarele plante: sunătoare, coada-şoricelului, creţişoară, brânca-ursului sau turiţă-mare. Doamnele care aleg sunătoarea trebuie să bea trei căni cu infuzie de plantă pe zi. Aceasta se prepară din o linguriţă cu sunătoare la o cană cu apă fiartă, care se lasă la infuzat vreme de zece minute. Acest remediu este cu atât mai eficient dacă e luat în paralel cu infuzia de coada-şoricelului. Şi aceasta din urmă se prepară la fel ca şi cea de sunătoare. Lichidul ajută la reglarea circulaţiei la nivel pelvian şi reglează nivelul estrogenic.

Brânca-ursului versus dereglări menstruale
Ceaiul de creţişoară e indicat pentru toate cazurile de dereglări menstruale, la fel ca şi cel de brânca-ursului. Şi acestea două se prepară la fel: o linguriţă cu plantă la o cană cu apă fierbinte, care se lasă la infuzat zece minute. Se consumă tot trei căni cu infuzie pe zi. Ceaiul de turiţă-mare e recomandat în caz de endometrioză, întrucât are capacitatea de a elimina toxinele din organism.
Pentru a avea sorţi de izbândă mai mari, ideal e fie să beţi mai multe ceaiuri diferite în aceeaşi perioadă, fie să combinaţi în mod egal plantele amintite şi să faceţi ceai din respectivul amestec. Rezultatele obţinute vor fi mult mai bune.

Pont! Pentru a elimina senzaţia de greaţă ce apare din cauza endometriozei, beţi zilnic o cană cu ceai de ghimbir.