Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Colibaciloza este o boală infecţioasă provocată de tipuri patogene de colibacili ce invadează organismul uman şi care se manifestă prin simptome generale (diaree, febră, lipsă de poftă de mâncare etc.) şi locale, mai ales renale. Regimul alimentar adjuvant, cura cu suc de lămâie şi infuziile cu plante adecvate pot alunga această afecţiune.

Urmaţi un regim crudivor de refacere
O regulă generală în această afecţiune este dieta ca adjuvant. Aceasta se administrează cu acordul medicului curant şi trebuie să includă o cură de cinci zile cu sucuri de fructe şi de zarzavaturi. Dimineaţa este recomandată o clismă cu 1,5-2 l de infuzie de muşeţel. În continuare trebuie să urmaţi un regim lacto-vegetarian, cu perioade de una-două zile pe săptămână de cură cu fructe. Timp de trei luni după ce scăpaţi de colibaciloză este recomandat să urmaţi şapte zile pe lună un regim crudivor de refacere a organismului.

Mătasea de porumb are efecte antispastice
Plantele medicinale utilizate în aceste afecţiuni au proprietăţi diuretice, antiseptice şi antispastice. Faceţi o infuzie sau un decoct dintr-o lingură cu rizomi de pir medicinal la o cană cu apă. Se beau trei, patru căni pe zi.
O altă infuzie adjuvantă şi calmantă este cea dintr-o linguriţă cu mătase de porumb la o cană cu apă, se beau trei căni pe zi, prima dimineaţa, cu o oră înainte de micul dejun, a doua, în cursul zilei, iar cea de-a treia, înainte de culcare.
Pont! Băieţii pot face două băi calde de şezut pe săptămână, cu temperatura crescută progresiv, cu rostopască şi mătase de porumb, a câte zece minute. Fetele îţi pot aplica o cataplasmă lombo-abdominală cu lut, timp de trei ore pe zi.

Sucul de lămâie luptă cu anghina
Cura cu suc de lămâie întăreşte organismul şi luptă cu infecţia provocată de colibacili. Se consumă în prima zi sucul de la o lămâie şi se creşte doza zilnic cu câte o lămâie, până se ajunge la şapte lămâi pe zi. Din ziua a opta se scade doza cu câte o lămâie pe zi, până se ajunge la o lămâie pe zi. Se urmează cura timp de două săptămâni, iar după o pauză de 14 zile se poate relua.
Această cură este foarte eficientă şi în cazurile de litiază renală, gută, obezitate, anghină, migrenă, varice, sciatică, boli hepatice sau boli respiratorii.