Main menu

header

de Dana Purgaru

Aşa-numita boală a bătrâneţii, arteroscleroza este prezentă sub diverse forme la oamenii în vârstă. Boala este cauzată de acumularea şi depozitarea grăsimilor pe pereţii vaselor de sânge, care îşi pierd elasticitatea. Împotriva acesteia se poate face un tratament cu usturoi o dată pe an.

Se administrează sub formă de macerat
Tratamentul cu usturoi care ajută în caz de ateroscleroză constă în prepararea şi utilizarea unui macerat de usturoi. Se umple o treime dintr-o sticlă cu usturoi tocat mărunt peste care se toarnă alcool până la umplere. Amestecul se ţine la cald cel puţin două săptămâni. Când s-a colorat, acesta este gata pentru folosire. Doza ce trebuie administrată începe de la două picături în apă caldă înainte de prânz, crescând cu câte o picătură în fiecare zi, până când se ajunge la 25 de picături. Apoi se scade în acelaşi fel.

Fumatul şi alcoolul trebuie excluse
Pentru a combate efectele acestei afecţiuni, persoanele în vârstă trebuie să excludă din dietă carnea, în special organele, spanacul, alimentele condimentate şi să folosească foarte puţină sare. De asemenea, sunt interzise alcoolul şi fumatul. Sunt recomandate produsele lactate şi ouăle, ciupercile şi mai ales fructele şi legumele.
Pont! Se consumă zeama de la o lămâie şi de la o portocală proaspete amestecate într-un pahar cu apă caldă dimineaţa, înaintea micului dejun. Acest obicei excelent are o valoare foarte mare şi efecte cumulative.