Main menu

header

de Dana Purgaru

În cazul în care suferiţi de ciroză este bine să cunoaşteţi câteva trucuri naturale ce dau rezultate foarte bune.

Beţi suc în fiecare zi
Pentru ciroză se beau două pahare cu suc de varză pe zi. De asemenea, se consumă varză înăbuşită cât mai des posibil. Cei care suferă de această boală e bine să râşnească, în cantităţi egale, următoarele plante: rostopască, armurariu şi pedicuţă. Se ia o jumătate de linguriţă din acest amestec şi se ţine sub limbă timp de 15 minute, după care se înghite cu apă, de trei ori pe zi, înainte cu o jumătate de oră de mesele principale.

Rădăcina de dud alb elimină lichidul
Pentru ciroza lichidă se fac următoarele tratamente: un pumn cu aşchii de rădăcină de dud alb (agud) se pune seara în doi litri de apă. A doua zi se fierbe până scade lichidul la un litru şi un sfert. Se strecoară şi se bea timp de o zi. Ceaiul se consumă până când scade burta. Se face o pauză de trei săptămâni şi apoi se repetă încă două. Se va urina foarte des, iar la începutul tratamentului urina va avea culoare roşiatică. În fiecare an această reţetă se poate repeta timp de trei săptămâni.

Macerat de ceapă roşie
Iată o altă reţetă pentru ciroză lichidă: un kilogram de ceapă roşie se curăţă şi se toacă mărunt. Se pune într-un borcan şi se toarnă peste ea cinci litri de ţuică. Se lasă la macerat timp de zece zile. Din acest amestec se iau dimineaţa, pe stomacul gol, 30-40 ml, apoi se stă culcat pe partea dreaptă o jumătate de oră şi după aceea mâncaţi. În cel mai scurt timp ficatul începe să se regenereze.

Pelinul este de ajutor
De ajutor pentru eliminarea lichidului în ciroză este şi următoarea reţetă: se ia pelin uscat, se freacă în palme pentru a se arunca beţele, apoi se râşneşte sub formă de pulbere. Din acest praf se ia câte o linguriţă cu o oră înainte de masă, dimineaţa, la prânz şi seara - în prima săptămână, după care se bea câte o cană cu ceai îndulcit cu miere. A doua săptămână se iau două linguriţe cu pelin, tot dimineaţa, la prânz şi seara, iar a treia săptămână, câte trei linguriţe, dimineaţa, la prânz şi seara, tot înainte de masă. În urma acestui tratament se elimină tot lichidul acumulat. Tratamentul se poate repeta după o pauză de trei săptămâni.