Main menu

header

07-09-1de Cătălina Tăgârţă

Chiar şi atunci când, aparent, sunt sănătoşi, oamenii mai au totuşi de-a face cu unele dureri. Indiferent că e vorba despre o simplă nevralgie, că îşi simt umerii înţepeniţi sau că îi încearcă o răceală, e bine să cunoască remedii care le pot fi de ajutor la orice oră. Celebrul Doctor Oz (foto) a amintit într-una dintre emisiunile sale despre cinci leacuri ideale pentru problemele cu care e posibil să vă confruntaţi. Iată care sunt acestea.

Luaţi vitamina B12 dacă vă simţiţi înţepeniţi
În cazul în care vă doare spatele sau vă simţiţi umerii înţepeniţi, Doctor Oz recomandă administrarea a 1-2 mg de vitamina B12 în fiecare zi, întrucât produsul scade intensitatea durerilor. Apoi, dacă problema e localizată în zona lombară, dorsală sau cervicală, specialistul mai recomandă crema cu capsaicină, substanţă care face ardeii chili. Masarea zonelor afectate dă senzaţia de căldură, iar rezultatele se văd rapid.

Spray cu capsaicină pentru nevralgii
În cazul în care durerea de cap este cauzată de răceală, este indicat sprayul nazal cu capsaicină. Acesta stimulează celulele nervoase dacă se pulverizează de două ori în fiecare nară.

Argintul coloidal are grijă de gât
Pentru durerile în gât se recomandă sprayul cu argint coloidal. Acesta are efect antibacterian şi antimicrobian. Modul de utilizare diferă în funcţie de varianta sub care îl găsiţi: lichid sau spray. În primul caz, acesta trebuie amestecat cu puţină apă, însă în cel de-al doilea e nevoie de câteva pulverizări pe zi, urmând instrucţiunile de pe ambalaj!

Extractul de Boswellia, util pentru articulaţii
Persoanele care au de-a face cu dureri articulare - care apar atunci când cartilajul articulaţiilor este distrus - pot opta pentru extractul de Boswellia, numit şi tămâia indiană. Produsul reduce durerea resimţită la nivelul articulaţiilor, însă, pentru un efect sigur şi rapid, Doctor Oz recomandă să alegeţi suplimentele cu cel puţin 40% extract de Boswellia şi să optaţi pentru o doză zilnică de 300 mg.

Gelul cu arnică pentru disconfort intens
Dacă aveţi de-a face cu dureri intense la genunchi, umeri, gât sau spate, specialistul recomandă aplicarea unui gel cu arnică. Această plantă are un efect similar ibuprofenului, însă fără să dea reacţii adverse. Gelul trebuie aplicat de trei ori pe zi, în timp ce se masează zona dureroasă.

Sfat! Pudra de ghimbir are efect antiinflamator. Se administrează o jumătate de linguriţă de mai multe ori pe zi. Aceasta se bea dimineaţa, în puţină apă călduţă, sau poate fi luată sub formă de capsule.