Main menu

header

de Cristina Cristache

Lithothame nu este altceva decât o mică algă marină, de culoare roşie, care se găseşte pe fundul nisipos al unor golfuri, la adâncimi mai mari de 30 de metri. Cea mai importantă calitate medicinală a sa se referă la puterea de a fixa calciul în oase, precum şi alte minerale conţinute de apa mării, dar vitale pentru organismul uman. Fiind un aliat ideal în procesul de alcalinizare a atacului acizilor survenit în urma stresului, a consumului de alcool, cafea, zaharuri rafinate, mica algă combate cu succes durerile oaselor şi previne apariţia numeroaselor boli interne.

Remineralizează organismul
Persoanele care au dese căderi de calciu pot consuma pulbere de Lithothame, produs care are în compoziţie resurse bogate de carbonat de calciu, element uşor de absorbit, deoarece este perfect compatibil cu organismul uman. Fiind bogată în minerale şi oligoelemente, alga este de mare ajutor şi în carenţele de fier sau de magneziu. Consumul constant remineralizează şi reechilibrează trupul.

De folos în reflux gastroesofagian
Studiile efectuate asupra acestei alge au scos la iveală un conţinut bogat de vitamine, aminoacizi şi proteine, ceea ce a clasat-o în topul celor mai eficienţi inhibitori ai proceselor oxidative. Administrată ca supliment alimentar, Lithothame susţine flora intestinală şi mucoasa stomacului, îmbunătăţeşte funcţia digestivă şi cicatrizează leziunile tractului digestiv. Carbonatul de calciu neutralizează sucul gastric, fiind ideal în hiperaciditate şi reflux gastroesofagian.

Tratează candidoza
Considerată o resursă marină unică, deoarece conţine cel puţin 19 micronutrienţi, printre care zinc, cupru, cobalt, magneziu, Lithothame creşte rezistenţa la infecţii, măreşte capacitatea de efort fizic şi induce senzaţia de confort. Compoziţia alcalină o face aliatul perfect pentru a egaliza balanţa acizi-baze din organism. De aceea, specialiştii o recomandă mai ales femeilor, în prevenţia şi tratarea candidozei şi a altor infecţii care se înmulţesc incontrolabil în mediu acid.

Recomandată pentru femeile însărcinate
În sarcină, necesarul de vitamine şi minerale creşte, şi la fel trebuie să se întâmple şi cu aportul. Mămicile pot consuma fără teamă suplimente alimentare pe bază de Lithothame, fiind sigure atât pe parcursul sarcinii, cât şi al alăptării. Conţinutul de fluor şi calciu al algei ajută la dezvoltarea armonioasă a sistemului osos al fătului, în timp ce cuprul oxigenează celulele şi ajută sintetizarea enzimelor. Acelaşi compus vă poate ţine departe de instalarea afecţiunilor articulare, mai ales de natură inflamatorie. Conţinutul de vitamina B12 favorizează dezvoltarea unui sistem nervos sănătos. Este recomandat să nu fie asociat cu alimente acide, precum dressing-urile cu oţet sau vin ori cu fructe, căci aciditatea acestora va duce la pierderea tuturor virtuţilor algei.
Momentan, Lithothame este greu de găsit în farmaciile româneşti, fiind intens folosită în ţări precum Spania, Italia şi Franţa, însă asta nu înseamnă că nu vă puteţi bucura de beneficiile ei! Internetul oferă soluţii nelimitate, aşa că o puteţi comanda şi în Romania de la distribuitorii din spaţiul european.

Pont! Creşte imunitatea şi rezistenţa la stres. E recomandată şi în anemie

Reglează producţia de sebum

Datorită bogăţiei de elemente nutritive esenţiale, Lithothame este folosită, îndeosebi, în industria cosmetică, pentru a înfrumuseţa şi a reface pielea. Mineralele şi oligoelementele ajută la menţinerea echilibrului natural al acestui organ, contribuind la regenerare şi protecţie. Cuprul şi siliciul asigură elasticitatea tegumentului prin stimularea sintezei de colagen, magneziul contribuie la producerea de proteine şi la schimburile celulare, iar calciul, potasiul şi sodiul menţin pielea hidratată. Dermatologii o recomandă persoanelor cu acnee, mai ales datorită conţinutului de zinc şi sulf care reglează producţia de sebum. Manganul şi seleniul fac din Lithothame o posibilă sursă a frumuseţii fără bătrâneţe, căci acţionează ca antioxidant, creând o barieră împotriva semnelor de îmbătrânire. Un scrub blând va purifica pielea, înlăturând celulele moarte şi impurităţile.