Main menu

header

de Dana Purgaru

Pentru prevenirea durerilor de inimă şi întărirea întregului organism puteţi prepara câteva amestecuri cu efecte miraculoase, pe bază de elemente naturale şi... gustoase.

Smochinele, indicate în palpitaţii
Preveniţi apariţia durerilor de inimă prin realizarea următorului amestec: 200 g stafide, 200 g miez de nucă, 200 g prune uscate fără sâmburi, 200 g caise uscate şi trei lămâi. Totul se dă prin maşina de tocat şi se combină cu 300 g miere de albine. Din acest amestec se consumă câte o lingură dimineaţa, înainte de masă, şi seara, înainte de culcare.
În caz de palpitaţii puternice este indicat ceaiul de levănţică, ce se prepară din două linguriţe cu plantă şi 250 ml apă clocotită. Se ţin la foc mic timp de zece minute, se infuzează timp de 30 de minute, de preferat în termos, se strecoară şi se bea de trei ori pe zi câte un sfert de pahar, cu 15 minute înainte de masă.
Bolnavilor cu palpitaţii puternice li se recomandă consumul zilnic de smochine.

Usturoiul preîntâmpină atacul de cord
Pentru prevenirea stopurilor cardiace, în lipsă de medicamente, se înghite un căţel de usturoi. Un tampon de vată se înmoaie dimineaţa în tinctură de valeriană şi se poartă pe toată perioada zilei într-o punguţă specială, în zona inimii.
În caz de angină pectorală se fac frecţii cu cinci-şase picături de ulei de brad alb în zona de sub mamelonul stâng.
În caz de insuficienţă cardiacă este recomandat consumul de ceai de sfeclă - o sfeclă mare se spală, se curăţă şi se fierbe în 500 ml apă până devine moale. Acest ceai se consumă pe durata întregii zile, împreună cu sfecla.

Consumaţi nuci şi stafide
Un efect benefic pentru activitatea inimii îl are şi consumul amestecului din un pahar cu suc de sfeclă, o jumătate de pahar cu miere şi sucul unei lămâi. Se păstrează la frigider şi se consumă câte 50 ml la o oră după masă.
O metodă foarte cunoscută de întărire a inimii este consumarea, de două-trei ori pe zi, a amestecului compus din 30 g miez de nucă pisat şi 20 g stafide.

• În primele zile după un infarct de miocard, bolnavul trebuie să bea câte o jumătate de pahar cu suc proaspăt de morcov

Pont! Durerile de inimă se mai calmează şi dacă consumaţi zilnic seminţe de dovleac.