Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Vi s-a întâmplat vreodată să simţiţi o senzaţie de slăbiciune sau ameţeală în momentul în care v-aţi ridicat brusc sau v-aţi schimbat poziţia? O soluţie rapidă este lavanda.

Masaj cu ulei de lavandă
Cu efect revigorant şi frumos aromat, uleiul de lavandă este un „tratament” rapid împotriva stărilor de ameţeală. Fie luaţi una-două picături cu puţină miere, fie, dacă în momentul în care vi se face rău e cineva apropiat prin preajmă, puteţi opta pentru un masaj, care ajută şi la scăderea tensiunii arteriale, şi la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine.

Beţi trei căni cu ceai pe zi
Un alt remediu eficient contra stărilor de ameţeală constă în ceaiul de anason şi lămâiţă. Primul se prepară dintr-o linguriţă cu fructe la o cană cu apă şi se bea doar o dată pe zi, iar cel de-al doilea se obţine din trei-patru linguri cu plantă la un litru de apă şi se împarte în trei porţii, deci se bea de trei ori pe zi.

Suc energizant cu morcov
Şi sucul proaspăt stors are proprietăţi vitaminizante şi poate ameliora pe loc starea de ameţeală. Iată pentru ce fructe şi legume trebuie să optaţi în acest din urmă caz: un măr, o roşie şi o portocală; iar dacă vreţi să vă şi energizaţi în acelaşi timp, adăugaţi şi un morcov sau o banană.

• Persoanele care ameţesc brusc când se ridică e bine să consume, la nevoie, două-trei linguriţe cu oţet de mere la un pahar cu apă caldă. După ce vor lua remediul, nu vor mai avea această problemă cel puţin o perioadă