Main menu

header

de Dana Purgaru

Colitele sunt inflamaţii ale colonului, apărute din cauza unor infecţii bacteriene, virale sau parazitare ori a acumulării de toxine provenite din alimentaţia nesănătoasă. Atunci când sunt afectate şi intestinele, avem de-a face cu enterocolită.

Beţi infuzie de leuştean
În caz de colite se beau trei căni cu infuzie de leuştean pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Se infuzează trei fire de leuştean proaspăt sau uscat în trei căni cu apă clocotită, timp de cinci-şase minute, apoi se strecoară, şi lichidul se bea neîndulcit. Puteţi să faceţi un amestec din 20 g muşeţel, 30 g coada-şoricelului, 20 g frunze de mentă, 10 g salvie şi 10 g fructe de coriandru. Se infuzează o lingură cu acest amestec în 250 ml apă clocotită, timp de zece minute. Se beau două căni pe zi.

Şi fiertura de muşeţel poate fi utilă
O altă infuzie folositoare poate fi preparată din două linguriţe cu muşeţel ce se infuzează în 250 ml apă clocotită, timp de zece minute. Se beau două căni pe zi, după mese. Dacă ştiţi că suferiţi des de colite este bine să înghiţiţi o lingură cu seminţe de in proaspăt râşnite şi amestecate cu apă clocotită. Tratamentul se face de două ori pe zi, înainte de masă, timp de 14 zile.