Main menu

header

cupuacude Daniela Anton

Fructul de cupuacu se găseşte în pădurile tropicale din Columbia, Bolivia, Peru şi Brazilia de Nord şi are o formă alungită, cu o cochilie dură şi groasă. Acest fruct conţine numeroşi antioxidanţi, care au o importanţă semnificativă atunci când vine vorba despre sănătatea pielii.

Oferă protecţie împotriva razelor ultraviolete

Fructul de cupuacu se aseamănă la gust cu perele şi bananele. Fiind foarte bogat în fitonutrienţi, cupuacu este folosit în suplimentele alimentare (se găsesc în magazinele naturiste sub formă de capsule). De asemenea, fructul conţine în mijloc delicioasele seminţe din care se face ciocolata fără cofeină. Mai mult, cupuacu este folosit şi în produsele cosmetice. Sub formă de loţiune, unt sau cremă, acesta este deosebit de hidratant, calmant, regenerează şi redă fermitatea pielii, are o foarte mare capacitate de reţinere a apei în epidermă, „umple” ridurile, are un puternic efect antioxidant, protejează contra radicalilor liberi, regenerează ţesuturile, calmează porţiunile de piele iritată, oferind protecţie împotriva razelor ultraviolete.

• Fructul are asupra organismului un efect asemănător cu cel produs de cofeină, astfel că energizează corpul într-un mod natural