Main menu

header

466 09de Gabriela Niculescu

Seminţele de muştar s-au dovedit a conţine izotiocianate, ce suprimă şi previn creşterea tumorilor canceroase. Un studiu din 2010 a demonstrat că acest compus, atunci când este administrat constant, are capacitatea de a inhiba dezvoltarea cancerului la vezică, şi nu numai.

Au beneficii antiinflamatoare

Seminţele de muştar sunt cunoscute ca fiind o sursă mare de antioxidanţi şi au un conţinut foarte ridicat de seleniu şi magneziu. Aceste minerale s-au dovedit a avea efecte antiinflamatoare remarcabile. Seminţele de muştar conţin, de asemenea, doze puternice de potasiu, calciu, fosfor, Omega 3 şi Omega 6, elemente esenţiale pentru a menţine organismul într-o stare excelentă.

Stimulează pofta de mâncare

Un compus din seminţe de muştar, homobrassinolide, ajută la creşterea masei musculare. Acest compus, asemenea unui steroid, stimulează pofta de mâncare, în timp ce ajută şi la creşterea masei musculare. Poate fi foarte important pentru persoanele care fac sport şi încearcă să-şi dezvolte masa musculară sau pentru vârstnicii a căror masă musculară scade prin atrofiere. Un studiu efectuat de Federaţia Societăţilor Americane de Biologie Experimentală a constatat că efectele anabolice ale homobrassinolidelor sunt suficiente pentru creşterea masei musculare într-un mod natural şi armonios.

Atenuează durerile de cap

Muştarul a fost mult timp folosit pentru scopuri medicinale, şi terapiile care-l au la bază revin. Astfel, seminţele sale pot atenua durerile de cap, răcelile şi simptomele de gripă. De asemenea, muştarul poate fi folosit ca o pastă externă, pentru a atenua durerile musculare şi de articulaţii şi chiar pentru a ajuta în lupta împotriva pneumoniei.

 

• În cazul intoxicaţiilor sau exceselor de alcool, muştarul are rol vomitiv. Se amestecă seminţele de muştar într-un pahar cu apă şi se bea după zece minute!