Main menu

header

466 09 2de Carmen Ciripoiu

Dezvoltate după anumite infecţii, naşteri, traumatisme nervoase sau slăbire rapidă, şi uneori însoţite de hipercolesterolemie, lipoamele (tumori benigne formate din ţesut adipos) cedează în faţa tratamentelor naturiste.

 

Anghinarea elimină grăsimile din organism

Potrivit specialiştilor, cele mai importante cauze de apariţie a lipoamelor sunt consumul excesiv de grăsimi animale şi consumul de alcool. Printre cele mai bune plante pentru curăţarea ficatului se numără anghinarea. Se recomandă decoctul, obţinut dintr-o linguriţă cu plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se consumă trei căni pe zi.

Iedera şi oţetul de mere sunt cunoscute din Antichitate ca fiind remedii excepţionale în vindecarea lipoamelor. Câteva frunze proaspete de iederă se macină la maşina de tocat şi se amestecă bine cu un litru de oţet de mere. După 24 de ore de macerat, se depozitează în sticluţe închise la culoare. Se folosesc comprese, care se pun pe locul afectat. Tratamentul se face până la dispariţia lipomului.

Adjuvant în tratarea lipomatozei este şi lămâia, ce are rolul de a reduce colesterolul şi trigliceridele în exces. Zilnic, se stoarce o lămâie, iar coaja, tăiată în felii subţiri, se pune la fiert împreună cu 250 ml apă. După ce compoziţia s-a răcit, se amestecă împreună cu sucul şi se îndulceşte cu miere. Se consumă dimineaţa, pe stomacul gol.

Mărarul stopează apariţia altor umflături

Un tratament foarte eficient este şi cel cu rostopască. Se pun două linguriţe cu plantă proaspătă în 250 ml apă clocotită, se lasă un sfert de oră la infuzat şi se foloseşte sub formă de cataplasme. Procedeul se repetă de două ori pe zi.

La rândul său, mărarul are rolul de a opri apariţia altor lipoame. În acest sens, se mărunţesc trei linguri cu mărar şi se pun la macerat cu o cantitate dublă de alcool. După 48 de ore, compoziţia se strecoară prin tifon, se pune în sticluţe închise şi se depozitează în frigider. Se administrează între cinci şi zece picături diluate în 100 ml apă, de trei ori pe zi.

Excelent este şi pătrunjelul, care reface integritatea organismului. Două linguri cu frunze de pătrunjel tocate mărunt se amestecă bine cu două lămâi, se lasă la macerat o zi, apoi se strecoară printr-un tifon. Se consumă cinci picături, de trei ori pe zi.

Foarte bune sunt şi cataplasmele cu frunze de sfeclă. Câteva frunze se mărunţesc până se obţine un terci cu care se pun cataplasme pe umflături timp de zece minute. Procedeul se efectuează o lună, o dată pe parcursul a 24 de ore, o zi da, una nu. Efectul este uimitor.

Tratament de excepţie: cataplasmele cu mămăligă!

Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru vindecarea rapidă a lipoamelor îl constituie cataplasmele cu mămăligă. Se prepară o mămăligă tare, care se aplică cât mai fierbinte pe locul bolnav în straturi de trei-patru centimetri. Pe partea care se aplică pe piele se va presăra tămâie fin pisată. Procedura se execută în fiecare seară.

Pentru resorbţia lipoamelor se poate folosi cu succes şi ulei de ricin. Se unge în fiecare zi zona afectată cu ulei de ricin atât cât poate absorbi pielea. Tratamentul se face timp de patru săptămâni. Lipoamele vor scădea gradat, până când se vor resorbi.

Pont! Potrivit tradiţiei populare, lipomul dispare în două-trei zile dacă se lipeşte pe el un bănuţ de aramă.

• Se consumă zilnic o linguriţă cu grâu încolţit, timp de trei luni