Main menu

header

de Dana Purgaru

Proprietăţile curative ale plantei de aloe sunt nenumărate şi apreciate din ce în ce mai des. Una dintre bolile pe care le vindecă este tuberculoza.

Se poate face vin tămăduitor

Pentru bolnavul de tuberculoză se iau patru tulpini de aloe şi se lasă într-o sticlă cu vin la macerat cel puţin patru zile. Doza: un pahar, de trei ori pe zi. În locul vinului se poate întrebuinţa şi alcool: se pun cele patru tulpini în jumătate de litru, iar doza este de 40 de picături în apă caldă, de trei ori pe zi.

De asemenea, se poate face următoarea combinaţie: 360 g melasă galbenă, 170 g frunze de aloe, 120 g răşină de pin. Se taie frunzele de aloe în lungime, se macină răşina şi se combină cu melasa. Se pune totul într-un vas acoperit şi se introduce în cuptor, la foc mic, timp de opt ore, apoi se strecoară. Doza: o linguriţă, de trei ori pe zi, cu o oră înainte de masă. Această cantitate este suficientă timp de o lună. Repetaţi după o pauză de o săptămână.

În caz de tuberculoză se poate apela şi la ajutorul tulpinilor şi frunzelor de talpa-gâştei şi la rădăcina de cicoare, în cantităţi egale. Acestea se fierb într-un vas cu apă zece minute. Doza: un pahar, de trei ori pe zi, timp de nouă luni, cât durează vindecarea.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Dana Purgaru