Main menu

header

468 08 1de Dana Purgaru

Psoriazisul este o boală de piele extrem de neplăcută. Din fericire, în natură se găsesc elemente cu care se pot prepara diverse pomezi vindecătoare.

Spălaţi locul cu ceai de mărul-lupului

Două linguri cu mărul-lupului la o cană cu apă se fierb timp de zece minute, apoi se strecoară, şi în fiecare seară se spală locul bolnav cu acest ceai călduţ. După ce pielea se zvântă puţin, se aplică un unguent cu sulf. Acest tratament se face până la vindecarea totală.

Altă reţetă: se prepară o alifie din 5 g suc de rostopască sau suc proaspăt de nalbă, amestecat cu 50 g alifie de gălbenele. Cu aceasta se vor unge de două-trei ori pe zi zonele afectate.

Faceţi băi de pătlagină, mesteacăn, coada-racului

De asemenea, se consumă infuzie de rostopască - o linguriţă la 250 ml apă clocotită -, din care se ia câte o lingură din trei în trei ore. Mai puteţi face băi de cimbru, pelin, soc, busuioc, pătlagină, gălbenele, urzică, cicoare, mesteacăn şi coada-racului.

Se poate urma şi o cură internă cu ulei de seminţe de in timp de 21 de zile - câte şapte linguri pe zi -, apoi se ia numai doza de întreţinere, adică două linguri pe zi.

Preparaţi alifie din usturoi şi susan

În fiecare seară se mai poate face o baie generală cu sare grunjoasă, iar plăgile se spală de două-trei ori pe zi cu infuzie de gălbenele şi se ung cu o alifie preparată din câţiva căţei de usturoi curăţaţi şi zdrobiţi, amestecaţi cu ulei de susan, până se obţine o pastă. Acest tratament stopează evoluţia bolii, şi zonele afectate se vindecă.

Ca regulă generală, persoanele afectate de psoriazis trebuie să nu mănânce cartofi şi să consume cât mai puţină pâine albă.

Pont! Pentru tratarea psoriazisului este indicat să beţi o cană cu infuzie de tătăneasă pe zi!

• Nu spălaţi cu săpun partea afectată de psoriazis