Main menu

header

  Nu cred că există persoană care să nu fi auzit de banala cânepă. Deosebit de populară mai ales datorită utilizării în industria textilă, cânepa are şi câteva calităţi terapeutice. Seminţele acestei plante, presate la rece, dau naştere unui produs extrem de valoros pentru practica medicală: uleiul de cânepă.
Istoria utilizării uleiului de cânepă îşi are începuturile în China. Cu aproximativ 3.000 de ani î.H., seminţele erau folosite pentru combaterea inflamaţiilor pielii şi erau considerate ca fiind tonice, regenerative, laxative diuretice şi excelente pentru eliminarea limbricilor la nou-născuţi. În zilele noastre, cercetările au extins aria beneficiilor acestui produs, începând de la echilibrarea hormonală şi imunitară până la tratarea problemelor cardiovasculare sau ale artritelor.

Trei reţete magice

  Din străbuni se păstrează încă diverse tratamente pe bază de seminţe sau frunze de in. Pe acestea vi le vom dezvălui şi dumneavoastră:
1. Fierbeţi un pumn de seminţe de cânepă în lapte. După zece minute puneţi-le într-o cârpă curată şi aplicaţi în zonele afectate de răni;
2. Inhalaţi fumul produs prin arderea a 100 g de seminţe. Suferinzii de dureri de cap sau de urechi se vor vindeca imediat;
3. Decoctul din plantă era folosit în tratarea reumatismului. Decoctul trebuie preparat din două-trei frunze de cânepă fierte într-o cană cu apă clocotită.
Elena Şerban
Atenţie! Administrarea repetată conduce la scăderea capacităţii intelectuale şi fizice, la instalarea toxicomaniei, deficienţei imunitare (micşorarea rezistenţei la infecţii virale, leucemie, SIDA).