de Roxana Istudor şi Florica Pintea
Un condiment nelipsit din rețetele delicioase de deserturi, scorțișoara este, potrivit ultimelor cercetări, un aliat redutabil în lupta cu obezitatea.
Read more: Scorţişoara „obligă“ celulele grase să ardă energiede Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea
Bolile dentare și chiar pierderea dinților pun probleme tot mai multor persoane, iar vârsta nu este neapărat motivul. Ce afecțiuni pot apărea în sfera dentară, cum le ținem în frâu și cât de mult ne ajută leacurile naturii, aflați din interviul cu doctor Raluca Grigoroiu (medalion).
Read more: Doctor Raluca Grigoroiu: „Ceaiul de salvie vindecă inflamaţiile gingivale“de Călin Popa şi Eduard Popa
Folosit încă din Antichitate ca un excelent cicatrizant, răchitanul este și în lumea modernă o valoroasă plantă medicinală.
Read more: Răchitanul opreşte sângerările interne şi externede Roxana Istudor şi Adrian Barna
Universul plantelor de leac include și un remediu care nu se folosește pe scară largă, dar care merită să fie mai bine cunoscut pentru proprietățile sale vindecătoare.
Read more: Cerenţelul alungă astenia psihicăde Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu
Plantă medicinală cu calități remarcabile, folosită prin tradiție și în țara noastră, scânteiuța are un potențial terapeutic redutabil și o acțiune farmacologică demnă de remarcat.
Read more: Scânteiuţa, în război cu astmul cardiacde Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu
Din China în America de Sud și de la Imperiul Roman până azi, măceșele sunt considerate vindecătoare remarcabile pentru tot felul de afecțiuni, de la deranjamente digestive la crampe musculare.
Read more: Măceşele calmează spasmele stomaculuide Călin Popa şi Gabriela Comşa
Fructe înmiresmate și delicioase, caisele sunt mult mai mult decât vedete ale unui mare număr de rețete culinare - sunt comori de nutrienți și izvoare de sănătate pentru întregul organism, grație conținutului foarte bogat de nutrienți.
Read more: Caisele diminuează riscul de instalare a crampelorde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Pierdută în negura timpului, istoria condimentului numit asafoetidă vine din Imperiul Roman. Încă de pe atunci această substanță era utilizată pe scară largă pentru tratarea unei palete largi de afecțiuni, de la probleme respiratorii curente la isterie. Povestea acestei pulberi minunate continuă...
Read more: Asafoetida, sedativ de renumede Călin Popa şi Alexandru Brădescu
Anghinarea este una dintre cele mai populare culturi comestibile din regiunea mediteraneană, cunoscută încă din timpuri străvechi pentru beneficiile sale pentru sănătate şi, totodată, pentru proprietăţile medicinale importante.
Read more: Anghinarea, leac binevenit în cirozăde Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
Ca singură sursă naturală de aminoacizi esențiali, soia nu trebuie să lipsească din alimentația omului modern, asaltat de junk-food și de produse procesate.
Read more: Soia creşte în mod natural nivelul de estrogen din corpde Roxana Istudor şi Eduard Popa
Plantă rară, ocrotită prin lege, căldărușa este nu doar spectaculoasă prin florile deosebit de frumoase, ci și extrem de utilă prin semințele întrebuințate la obținerea unor extracte cu certe calități terapeutice.
Read more: Căldăruşa, adjuvant în boala Hodgkin