de Călin Popa şi Florica Pintea
Decorativă, deosebită, supranumită „steaua Betleemului” grație aspectului său rafinat, bălușca este cunoscută pentru efectele sale terapeutice, în special asupra psihicului.
Read more: Băluşca previne crizele depresivede Călin Popa şi Daniel Alexandrescu
Considerat un adevărat superfruct, noni conține un cocteil de antioxidanți considerat „fenomenal” de specialiști care l-au încadrat imediat în categoria alimentelor-minune.
Read more: Fructul noni susţine repararea celulelorde Călin Popa şi Adrian Barna
Consumul roşcovelor se pierde în negura istoriei, acestea fiind menţionate încă din primele scrieri mesopotamiene ca sursă de dulciuri. Cercetările moderne au evidențiat calitățile remarcabile ale acestor fructe delicioase și versatile.
Read more: Roşcovele reglează glucoza din sângede Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe
Plantele au fost, timp de secole, singura barieră între om şi boală. În lumea informației, tot mai mulți pacienți se (re)întorc spre medicina tradițională și cred în efectele sale.
Read more: Medicina tradiţională (re)cucereşte lumeade Călin Popa şi Gabriela Comşa
Legumă uimitoare prin efectele asupra organismului, ardeiul iute este studiat încontinuu și relevă în permanență noi proprietăți și virtuți terapeutice.
Read more: Ardeiul iute reduce agregarea plachetarăde Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa
Furnizează albinelor polen și mană și este o binefacere pentru organismul uman. Așa ar putea fi descris în doar câteva cuvinte gorunul, despre ale cărui virtuți s-a vorbit din cele mai vechi timpuri.
Read more: Decoctul de scoarţă de gorun, util în cazul degerăturilorde Călin Popa şi Alexandru Brădescu
Ciupercile comestibile sunt mult mai mult decât un deliciu culinar de o uimitoare versatilitate; au și o multitudine de beneficii pentru sănătatea omului, prin conținutul unor nutrienți specifici fiind un real suport terapeutic.
Read more: Ciupercile previn cancerul de prostatăde Andreea Vasilescu şi Adrian Barna
Crudă sau gătită, varza murată are nenumărate beneficii pentru sănătate. Mâncată ca atare, crudă, dar și gătită, varza lacto-fermentată nu îngrașă, în schimb ce îi punem alături în farfurie sau în oală, cârnații, slăninuța, poate să atârne greu în balanță. Cu noi cu tot! Dar să vorbim despre beneficiile pentru sănătate.
Read more: Varza murată vă protejează flora intestinalăde Călin Popa şi Daniel Alexandrescu
Vitamina K este necesară pentru numeroase funcții ale organismului, de la coagularea sângelui la formarea și refacerea oaselor. În aceste condiții, este foarte util să știm care sunt sursele naturale din care îi putem furniza organismului această prețioasă vitamină.
Read more: Alimente care furnizează vitamina Kde Sorin Dumitrescu şi Eduard Popa
Creat de savanții ruși în urmă cu câțiva ani, Promiod a reușit să îngenuncheze până în acest moment foarte multe boli, de aceea a primit denumirea de leac bun pentru aproape orice afecțiune.
Read more: Cel mai bun produs natural în afecţiunile ficatului şi ale pancreasului: Promiodde Călin Popa şi Sorin Dumitrescu
Delicioși, plini de antioxidanți și irezistibili în orice combinație alimentară, fragii sunt adevărate fructe-medicament, unul dintre tratamentele naturii care uimesc cercetarea modernă.
Read more: Fragul reduce stresul asupra vaselor de sânge