Leu (23.07-22.08)
Primul lucru de care trebuie să se ocupe un Leu care doreşte să-şi menţină sănătatea este dozarea efortului. Carnea le fortifică leilor organismul, la fel ca mierea şi orezul, alimente pe care trebuie să le consume constant, la fel ca spanacul, urzicile şi lintea, ce conţin mult fier.
Un efect terapeutic asupra organismului nativilor îl au floarea-soarelui, gălbenelele şi rostopasca, acesta din urmă fiind unul dintre remediile-minune pentru afecţiuni specifice zodiei. Ierburile aromatice recomandate sunt şofranul, rozmarinul, menta şi dafinul. Nativii Lei nu trebuie să uite să-şi refacă energia luând vitaminele A şi D.
Fecioară (23.08-21.09) Pentru nativii din zodia Fecioarei, remediul natural cel mai eficient este aerul curat. De aceea plimbările lungi în aer liber au un efect imediat de calmare asupra temperamentului nervos al nativilor. Mersul cu bicicleta este, de asemenea, recomandat. Fecioarelor le face foarte bine să consume cartofi, gulii şi ţelină.
Utilizat în obezitate
În caz de răceală, gripă sau bronşită, bolnavii pot bea un ceai din flori de soc (două linguriţe cu plantă la o cană cu apă clocotită). Pentru efect maxim, acest ceai trebuie consumat în combinaţie cu ceai de tei. De asemenea, datorită proprietăţilor sale laxative şi de eliminare a apei din ţesuturi, ceaiul este frecvent utilizat în obezitate. În uz extern, acest ceai folosit sub formă de băi face minuni în reumatism, abcese, arsuri şi umflături.
- Ceaiul de busuioc revigorează funcţiile hepatice. Infuzia se face dintr-o linguriţă cu plantă la 200 ml de apă şi se bea în mai multe reprize pe durata unei zile.
- Infuzia de coada-şoricelului (părţile aeriene ale plantei) este benefică pentru dereglări ale menstruaţiei. Se prepară din două linguri cu plantă la 500 ml de apă. Ceaiul se bea în mai multe reprize pe durata unei zile.
Nu degeaba folclorul românesc vorbeşte de cicoare ca de o plantă ce ajută la sănătatea organismului uman. Planta este cultivată încă de pe vremea romanilor, fiind folosită pe post de legumă. Ajungând la o înălţime de aproximativ un metru, cicoarea este o plantă perenă, cu frunze adânc zimţate ce înconjoară tulpinile drepte, înclinându-se spre sol.
De la cicoare se folosesc atât frunzele, cât şi rădăcinile, dar şi florile. Frunzele pot fi recoltate în momentul de înflorire a plantei, iar florile şi rădăcinile se culeg în orice perioadă a anului. Dacă prăjiţi rădăcinile puteţi prepara un excelent substitut pentru cafea. Cicoarea conţine un suc lăptos, al cărui constituent major îl reprezintă inulina. În flori se găseşte acid fenolic, iar în rădăcini lactone sesquiterpenice amare.
Read more: Cicoarea, utilă în bolile de rinichiFemeile care se confruntă cu consecinţele nefaste ale menopauzei trebuie în primul rând să-şi accepte această problemă, să înţeleagă că este o stare fiziologică ce nu le periclitează viaţa socială sau de cuplu. Odată instalată menopauza, femeia trebuie să aibă grijă ce alimentaţie abordează. Aceasta trebuie să nu conţină grăsimi şi prăjeli şi mai ales trebuie să evite excesele de orice fel. Consumul de sare va fi mult diminuat, apoi urmează piperul, ardeiul iute şi condimentele concentrate pentru ciorbe şi mâncăruri, ce conţin glutanaţi şi aditivi sintetici nocivi. Dar iată câteva alimente salvatoare ce pot diminua stările neplăcute ale menopauzei.
Read more: Alimente pentru diminuarea stărilor neplăcute ale menopauzei- Infuzia din creţişoară (o linguriţă de plantă într-o cană cu apă clocotită) combate anemia. Lăsaţi la infuzat 30 de secunde şi beţi două căni pe zi.
- Tinctura de soc este bună pentru tratarea tulburărilor hormonale (o jumătate de lingură diluată în jumătate de pahar cu apă dimineaţa, pe nemâncate, şi aceeaşi doză seara).