Main menu

header

Guava vindecă infecţiile gingivale

948 7 3de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Guava, arbore tropical originar din America Centrală, furnizează sănătății umane fructe delicioase și frunze vindecătoare, care îl fac un aliat al sănătății și un agent eficient de prevenire a unui mare număr de afecțiuni.

Read more: Guava vindecă infecţiile gingivale

Arjuna, de folos în steatoză

948 7 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Unul dintre arborii-vedetă ai medicinei tradiționale este arjuna, care crește în Asia și se află în centrul unor cercetări care îi confirmă proprietățile terapeutice apreciate de secole.

Read more: Arjuna, de folos în steatoză

Rubarba, eficientă în sindromul de reacţie inflamatorie sistemică

948 7 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Dulce-acrișoară, cu o aromă foarte potrivită pentru zilele calde de vară, dar nu numai, rubarba este apreciată nu doar pentru calităţile sale culinare, ci şi pentru beneficiile pentru sănătate, pe care le datorează unui conținut nutrițional remarcabil.

Read more: Rubarba, eficientă în sindromul de reacţie inflamatorie sistemică

Roşcovele tratează boli şi înlocuiesc cafeaua

948 8 1de Camelia Onciu

Cunoscut pentru aroma sa dulce și adesea consumat ca înlocuitor al ciocolatei, carobul are o istorie lungă de utilizări ca sursă de hrană și plantă medicinală. Este un arbore de la care folosim păstăile denumite popular și Pâinile Sfântului Ioan. La noi, li se spune roșcove și pot înlocui cu succes cafeaua. Băutura fierbinte preparată din carob nu mai are nevoie de zahăr.

Read more: Roşcovele tratează boli şi înlocuiesc cafeaua

Alunele îmbunătăţesc performanţele cognitive

948 9 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Dieta este considerată un factor major al stilului de viață și joacă un rol vital în reglarea unor factori de risc pentru anumite probleme de sănătate. Alunele au dezvăluit recent, în cadrul unui studiu, proprietăți terapeutice importante.

Read more: Alunele îmbunătăţesc performanţele cognitive

Papalo elimină radicalii liberi din organism

de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Una dintre cele mai interesante plante aromatice din perspectiva gustului deosebit este papalo, folosită de secole în bucătăria tradițională din America Centrală și de Sud. În același timp, studiile derulate pe aceste frunze delicioase au scos la iveală proprietăți care au generat intrarea papalo printre alimentele care asigură un stil sănătos de viață.

Read more: Papalo elimină radicalii liberi din organism

Arpagicul reduce stresul oxidativ la nivelul ochilor

947 7 3de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Verde și subtil parfumat, arpagicul este o vedetă nelipsită a gastronomiei mondiale. Foarte gustoasă, această legumă este, în același timp, și foarte sănătoasă, un adevărat aliat al greutății optime și al funcționării normale a proceselor din organism.

Read more: Arpagicul reduce stresul oxidativ la nivelul ochilor

Apa cu lămâie, motorul care pune în mişcare întregul organism

947 6 1de Camelia Onciu

Dacă sunteți în căutarea unui truc ușor pentru a vă îmbunătăți sănătatea generală, beți apă cu lămâie la prima oră a dimineții. Este o rutină destul de simplă, dar cu efecte extraordinare. Gustul răcoritor vă trezește mai bine ca o cafea și ajută la începerea digestiei și finalizarea proceselor naturale de detoxifiere ale corpului.

Read more: Apa cu lămâie, motorul care pune în mişcare întregul organism

Traista-ciobanului, adjuvant în tratamentul abceselor uretrelor

947 7 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Medicina tradițională alocă un spațiu generos proprietăților uneia dintre cele mai faimoase tăduitoare ale naturii: traista-ciobanului. Creditat cu numeroase virtuți terapeutice, acest remediu naturist a contribuit la vindecarea unei serii de afecțiuni timp de secole și își păstrează viabilitatea.

Read more: Traista-ciobanului, adjuvant în tratamentul abceselor uretrelor

Oţetul de mere îmbunătăţeşte gestionarea dislipidemiei

947 7 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Antimicrobian, antioxidant, remediu binecunoscut în medicina naturistă de secole, oțetul de mere continuă să fie studiat de oamenii de știință, care demonstrează constant proprietățile terapeutice ale acestui produs natural.

Read more: Oţetul de mere îmbunătăţeşte gestionarea dislipidemiei

Măcrişul franţuzesc previne mutaţiile celulare

de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Crud sau fiert, cu un gust pregnant, măcrișul franțuzesc este mai mult decât o vedetă gastronomică - este un adevărat terapeut al naturii, eficient împotriva unora dintre cele mai răspândite afecțiuni.

Read more: Măcrişul franţuzesc previne mutaţiile celulare