Main menu

header

  Nevoile pielii diferă de la anotimp la anotimp. Atunci când stabiliţi un ritual de îngrijire trebuie să ţineţi cont şi de schimbările vremii, ce afectează în mare măsură aspectul şi comportamentul tegumentului. Pentru a avea o piele sănătoasă şi proaspătă chiar şi iarna, urmaţi câteva sfaturi pentru o îngrijire eficientă şi corectă.

Exfoliaţi fără să exageraţi

  După luni întregi în care pielea a fost expusă la soare puternic, tenul dumneavoastră capătă un aspect tern şi devine mai uscat. Exfolierea este o metodă bună pentru îndepărtarea celulelor moarte şi pentru curăţarea porilor. Folosiţi un produs exfoliant blând, o dată sau de două ori pe săptămână, şi nu agresaţi inutil tegumentul.

Înlocuiţi loţiunea de curăţare

  Vara , pielea este mai uleioasă şi se îngraşă mai repede, din cauza căldurii şi umidităţii, fiind indicat un produs de curăţare care să acţioneze în profunzime. Însă iarna trebuie să folosiţi o loţiune cu acţiune mai blândă. Căutaţi produse care să îndepărteze impurităţile, fără să afecteze echilibrul natural al pielii.

Folosiţi cremă cu vitamine

  Dacă în timpul verii aţi cam uitat de crema pentru faţă, iarna este momentul să readuceţi acest produs în rutina zilnică de îngrijire. Alegeţi o cremă pe bază de vitaminele A, C sau E şi antioxidanţi. Pentru pielea uscată, folosiţi o cremă bogată în substanţe grase sau uleiuri esenţiale. Dermatologii spun că loţiunile cu efect de reîntinerire redau luminozitatea pielii, dar pot usca excesiv tenul matur. De aceea trebuie folosite alternativ cu creme hidratante.

Nu neglijaţi zona din jurul ochilor

  Îngrijirea delicatei zone din jurul ochilor este indicată la orice vârstă. Dar, în cazul tenului matur, trebuie să devină obligatorie. Un tratament pentru pielea din jurul ochilor poate ajuta la estomparea ridurilor fine prin hidratare eficientă.

Combateţi petele pigmentare

  În general, petele pigmentare sunt provocate de expunerea la soare. Pentru a scăpa de ele, încercaţi o cremă cu efect decolorant. După un tratament de şase săptămâni, petele se estompează. Există multe astfel de creme pe piaţă, dar este indicat să folosiţi un tratament recomandat de medicul dermatolog.
Cristina Tache
Mergeţi la dermatolog

  Având în vedere că anual se înregistrează peste 50.000 de noi cazuri de melanom, cel mai periculos cancer de piele, sezonul rece este ideal pentru a face un consult dermatologic. Medicul examinează aspectul pielii, căutând anomalii şi aluniţe cu aspect neobişnuit. Un astfel de consult nu durează mult, dar vă poate salva viaţa.