Main menu

header

  Ceaiurile sunt binecunoscute pentru efectele pe care le au asupra sănătăţii, ajutând la vindecarea sau ameliorarea anumitor afecţiuni. Dar este bine de ştiut că ele pot fi folosite cu succes şi pentru îngrijirea corporală, având proprietăţi cosmetice recunoscute. Vă propunem trei dintre cele mai cunoscute ceaiuri, pe care să le folosiţi pentru înfrumuseţare.  

Muşeţelul reglează nivelul de sebum

  Problemele tenului gras pot fi ameliorare cu ajutorul muşeţelului. Preparaţi o infuzie, pe care o puneţi fierbinte într-un vas cu gura largă. Vă aplecaţi asupra lui, cu capul acoperit de un prosop şi faceţi o baie de aburi. Acest tratament ajută la reglarea producerii de sebum şi la curăţarea porilor.
Florile de muşeţel sunt foarte bune pentru blonde. După ce se spală părul, clătiţi-l cu ceai de muşeţel, lăsaţi să acţioneze timp de o oră, cu un prosop pe cap, iar apoi clătiţi cu apă caldă. Părul va fi mai mătăsos şi va capăta o strălucire aparte.

Piele mai luminoasă cu ceai verde

  Ceaiul verde este recomandat pentru tratarea iritaţiilor, în combinaţie cu alte produse ce pot reface pielea complet.
  Este util tenului, pentru că face pielea să arate mai tânără şi mai luminoasă. Se prepară o infuzie de ceai cu jumătate de litru de apă, ce se amestecă bine cu crema pentru faţă. Ceaiul verde este benefic nu doar la exterior, ci şi la interior, datorită proprietăţilor antioxidante pe care le are.

Urzică, pentru păr fără volum

  Dacă aveţi un păr foarte moale, ce îşi pierde uşor volumul, puteţi apela cu încredere la acest remediu. Preparaţi un ceai din frunze de urzică şi de nuc, cu care clătiţi părul. Lăsaţi zece minute să acţioneze, iar apoi spălaţi cu apă caldă.
Cristina Tache
Important!
Indiferent de ceaiul pe care îl alegeţi ca tratament cosmetic, este important ca plantele să fie proaspete. Dacă preparaţi infuziile în cantităţi mai mari, păstraţi-le la frigider, dar nu mai mult de două zile.